Slaven Belupo u Osijek ide po nove bodove

12:31h
0
110909-busic

Prvu utakmicu u nastavku prvenstva Slaven Belupo odigrat će u subotu u Osijeku. Utakmica u Gradskom vrtu na rasporedu je u 18 sati uz prijenos na Arenasportu, a sudit će Fran Jović iz Zagreba.

Koprivnička momčad u Slavoniju je otputovala u petak nakon ručka, bit će smještena u Vukovaru, a u Osijeku će trener Roy Ferenčina imati na raspolaganju sve igrače s kojima je prošao pripreme.

– Očekujem da odigramo dobru utakmicu, da ponovimo dobru formu i dobre igre iz prijašnjih nastupa i da budemo efikasni. Normalno, respektiramo Osijek, koji također ima dobru momčad i gaji lijepi nogomet, a ima i prednost domaćeg terena. Nadam se da će biti lijepa utakmica i da ćemo uz dobru igru izvući i dobar rezultat, a to je i osvajanje jednog boda. Ako se ukaže prilika za osvajanje sva tri boda, nećemo je propustiti. No, kažem, neće biti laka utakmica, jer je i Osijek isto dobra ekipa – izjavio je trener Slavena Belupa Roy Ferenčina na konferenciji za novinare uoči gostovanja u Osijeku.

Istrčat će isti sastav kao pred dva tjedna protiv Karlovca, dakle Kokalović će biti na desnom beku umjesto Purića.

– Želimo učvrstiti obranu i dobiti na visini. Znamo da Osijek isto ima dobru skok-igru.

Stjepan Poljak istisnuo je Aljošu Vojnovića te će zaigrati ispred dvojice zadnjih veznih, Brezovca i Milardovića.

110909-ferencina-m– U ove dvije zadnje prvenstvene utakmice pokazao je dobru formu, zabio je golove, a dobro je odigrao i u prijateljskoj utakmici sa Zagrebom. Zaslužio je svojim angažmanom da igra u prvom sastavu.

Stanku od dva tjedna Slaven Belupo je dobro iskoristio, a u tri utakmice pokazao zavidnu efikasnost. Protiv Drave iz Novigrada bilo je 13:1, sa Zagrebom 2:2 (dva pogotka primila je pričuvna postava) te s Bilogorcem u srijedu 7:0.

– U prvom tjednu smo radili na tome da se tjelesno podignemo, dok smo u ovom tjednu više išli na svježinu. Imali smo tri utakmice, dečki su korektno obavili svoj posao. Zadovoljan sam pristupom, treninzima i igrom, sad to sve trebamo potvrditi u Osijeku – rekao je Ferenčina.

Farmaceuti u posljednja četiri gostovanja nisu poraženi u Osijeku, imaju dvije pobjede i dva remija, a posljednji put poraženi su još u ljeto 2007. godine.

SLAVEN BELUPO (4-2-3-1): Rodić – Kokalović, Grgić, Maras, Pilipović – Brezovec, Milardović – Mujanović, Poljak, Benko – Bušić. TRENER: Roy Ferenčina.

PRIČUVE: Pelin, Purić, Gregurina, Čanađija, Vojnović, Glavica, Havojić.

NEDOSTAJE: Jurakić (oporavljenik).