Slaven Belupo u ponedjeljak predstavlja Katalinića i kreće s pripremama

21:31h
0
Igor Bubnjić odlazi u Udinese kao A reprezentativac, dok će Pavo Crnac preuzeti juniore Slavena Belupa i brigu o nogometnoj školi // Foto: Koprivnica.net

Kratko je trajao (pro)ljetni odmor igrača Slavena Belupa. Već u ponedjeljak novi trener Ivan Katalinić okupit će ih na Gradskom stadionu na prvom treningu u sklopu priprema za novu sezonu.

Prvo okupljanje zakazano je za 17 sati, dok će konferencija za novinare s predstavljanjem novog trenera biti održana s početkom u 11 sati u Plavom salonu koprivničkog stadiona.

Kataliniću će u radu pomagati Josip Omrčen-Čeko, dosadašnji trener juniora i direktor Škole nogometa grada Koprivnice. Omrče-Čeko bio je pomoćnik i Krunoslavu Jurčiću u sezoni 2007./08., kad je Slaven ostvario povijesni uspjeh osvajanjem drugog mjesta u hrvatskom prvenstvu.

Umjesto Omrčena-Čeke funkciju direktora Škole i trenera Slavenovih juniora preuzet će Pavo Crnac, dosadašnji pomoćni trener prve momčadi.

Direktor Zvonimir Šimunović objavio je da trener vratar u prvoj momčadi ostaje Branko Bali.

Dosta promjena bit će i u igračkom kadru, jer se prvog dana priprema očekuje priključenje većeg broja igrača na probi.

S njihovim imenima zasad se ne izlazi u javnost, no poznato je da su ugovore sa Slavenom dosad potpisala trojica novih igrača.

Marin Matoš je 24-godišnji vezni igrač pristigao iz Cibalije, 19-godišnji veznjak Ljuban Crepulja pristupio je iz Hrvatskog dragovoljca, a lijevi bočni Dario Melnjak (20) iz Zeline.

Klub su dosad napustili Igor Jugović, Borislav Pilipović i Mario Barić te Igor Bubnjić koji je još ranije prodan Udineseu za milijun i pol eura.

Bubnjića je hrvatski izbornik Igor Štimac pozvao u sastav A reprezentacije za prijateljsku utakmicu s Portugalom koja je na rasporedu u ponedjeljak u Ženevi, s početkom u 19.30 sati.

Bubnjić je formalno još uvijek član koprivničkog kluba, Udineseov službeno postaje 1. srpnja, pa je malo čudno da ga je službena stranica Slavena Belupa već proglasila „bivšim Farmaceutom”.