Slaven Belupo: U Varaždin po bodove

16:36h
0
081111-vrucina-m

U subotu je na rasporedu susjedski derbi Varteksa i Slavena Belupa. Igrat će se u Varaždinu, ali domaći teren u posljednje vrijeme malo znači u ogledima prvoligaša iz Varaždina i Koprivnice.

U prošloj sezoni Slaven je slavio u Varaždinu sa 3:2, da bi Varteks istim rezultatom uzvratio u Koprivnici, zahvaljujući sjajnom pogotku Miljenka Mumleka.

Trenutno je Varteks blizu dna prvenstvene ljestivce i treba pobjedu za bijeg u sredinu, dok će Farmaceuti nastojati nastaviti pozitivan niz. Utakmica Varteksa i Slavena Belupa na rasporedu je u subotu s početkom u 20,30 sati, uz uključenja u HTV-ovoj emisiji Volim nogomet.

– U Varaždin idemo po bodove, iako znamo da nas očekuje vrlo teška utakmica s dobrim suparnikom. Varteks je klub koji me afirmirao kao trenera, živim u Varaždinu i za mene će to biti posebna utakmica, ali ja sam sad trener Slavena Belupa i u subotu želim pobijediti – naglasio je Zlatko Dalić.

Posebno je zanimljivo što Slaven u momčadi ima čak petoricu bivših igrača Varteksa. To su Bojan Vručina, Srebrenko Posavec, Alen Maras, Nikola Šafarić i Drago Papa. Vjerojatno neće svi krenuti od početka, ali za očekivati je da svatko od njih upiše određenu minutažu.

Dalićev je najveći problem izostanak kartoniranog Nicolasa Nynkeua. Kao zamjena je figurirao Dalibor Poldrugač, ali on je u međuvremenu obolio, pa je moguće da tu ulogu preuzmu Nikola Šafarić ili Mario Bilen.

Vjerojatni sastav Slavena Belupa (4-1-3-2): Pelin – Csizmadia, Kokalović, Rogulj, Maras – Šafarić – Papa, Posavec, Delić – Vojnović, Poredski.

Klupa: Rodić, Purić, Čaval, Bilen, Poldrugač, Vručina, Tepurić, Jambrušić, Jurić.

Nedostaje: Nynkeu (tri žuta kartona).

čitam...