Slaven Belupo započeo pripreme za novu sezonu bez Jajala i Kresingera

15:37h
0

090615-prozivka-mU ponedjeljak poslije podne započele su pripreme Slavena Belupa za novu sezonu. Novi trener Milivoj Bračun na prvom je treningu imao 23 igrača, a među njima nije bilo Mate Jajala koji je potpisao za talijansku Sienu te Dine Kresingera, kojem je istekao ugovor. Nisu se pojavili ni Elvis Kokalović i Srebrenko Posavec, no oni su dobili produljeni odmor.

Od novih lica, na prvoj prozivci ukazali su se mađarski desni branič Csaba Csizmadia, napadač Bjelovara Matija Poredski, veznjak Križevaca Marin Jakšinić te donedavni juniori Goran Bulić, Siniša Rožman, Matija Dvorneković i Željko Balen.

Osim njih, trenirali su i Silvio Rodić, Tomislav Pelin, Dalibor Poldrugač, Kaja Rogulj, Vedran Purić, Alen Maras, Stipe Lapić, Kristijan Čaval, Nicolas Nynkeu, Mario Gregurina, Nikola Šafarić, Mario Bilen, Mateas Delić, Mario Jurić i Bojan Vručina. Na prvom treningu bio je i mladi napadač Franjo Tepurić, no on je stavljen na transfer-listu, dok je ugovor sporazumno raskinut s Mariom Pavecom.

Uvodni dio priprema Farmaceuti će obaviti u Koprivnici, a od 22. do 29. lipnja boravit će u slovenskoj Kranjskoj gori. U petak, 19. lipnja na rasporedu je prva provjera, sa Zagrebom na igralištu u Veslačkoj.