Početak nove prvenstvene sezone

Slaven bez Delića protiv Intera, Kopić: Imam povjerenja u svoju ekipu

14:30h
0
Trener Slavena Belupa Željko Kopić i sada već bivši kapetan Mateas Delić // Foto: Matija Gudlin
Trener Slavena Belupa Željko Kopić i sada već bivši kapetan Mateas Delić // Foto: Matija Gudlin

Slaven u prvome kolu dočekuje Zaprešićane. Kopić optimističan, iako u sezonu kreće bez dosadašnjeg kapetana Delića koji je napustio klub. Novi kapetan bit će Vedran Purić.

Slaven Belupo sutra, u petak, otvara novu natjecateljsku sezonu, a prvo prvenstveno kolo Farmaceuti će odraditi na domaćem terenu protiv Intera iz Zaprešića. Utakmica počinje u 20 sati, a vodit će je glavni sudac Damir Batinić iz Osijeka.

Nakon iscrpnih ljetnih priprema, Slavenaši i službeno kreću u sezonu 2016./2017., a trener Željko Kopić optimističan je i zadovoljan trenutnom situacijom.

MARKETING EPODRAVINA.HR

– Pred domaćin navijačima želimo sezonu otvoriti uz kvalitetnu igru i doći do dobroga rezultata. Što se tiče Intera, čitam malo najave u kojima kažu da se preslaguju i da treba još pričekati, no mislim da su to priče za malu djecu – kaže Kopić.

Bit će to jedina sutrašnja utakmica, a ostatak će se odigrati tijekom vikenda. Kao najveću prednost Koprivničanaca ističe se ostanak većeg dijela prošlosezonske ekipe na okupu pa će i prvih 11 igrača činiti već dobro poznata imena.

Marković – Purić, Međimorec, Musa, Štiglec – Christensen, Pokrivač, Gregurina – Barić, Ejupi, Savić.

– To je ekipa koja je najviše igrala u pripremama, koja je cijelu prošlu sezonu bila s nama. To su momci u koje ja imam povjerenje i vjerujem da ta ekipa može doći do prve pobjede u novom prvenstvu – rekao je trener Koprivničanaca.

Kopić još neće moći računati na novopridošle Heldera (registracija u postupku) i Radića (ozljeda), a u momčad će se nakon dugotrajnog oporavka od ozljede ramena vratiti vratar Blažević.

Odlaskom Delića kapetansku traku preuzima Purić

Dugo se raspravljalo o situaciji dosadašnjeg Slavenova kapetana Mateasa Delića. Delić je početkom priprema pokazao želju za novim izazovima, no u klubu su do posljednjega časa bili spremni na bilo kakav oblik suradnje, a spreman je bio i novi ugovor. No, želje čelnih ljudi ipak se nisu ostvarile te je Mateas, u nadi za boljim angažmanom, odbio isti ugovor i potpisati.

– Sigurno da je Delić klubu dao jako puno, a što se tiče jednogodišnje suradnje sa mnom, ona je bila na izuzetno visokoj razini. Za momčad je dao puno i u ljudskom, karakternom segmentu kao kapetan i u igračkom dijelu. Pridonio je posebno u drugom dijelu sezone gdje smo se potpuno stabilizirali u ušli u finale Kupa. Ja mu u tome svemu apsolutno zahvaljujem – kaže trener Željko Kopić.

Odlaskom jednog od ljubimaca publike postavilo se pitanje novoga vođe na terenu i u svlačionici, a trener i njegovi suradnici nisu mnogo dvojili.

Purić će od Delića preuzeti kapetansku odgovornost // Foto: Matija Gudlin
Purić će od Delića preuzeti kapetansku odgovornost // Foto: Matija Gudlin

– Izborom mene kao trenera, mojih suradnika i u dogovoru s Upravom kluba, novi kapetan momčadi je Vedran Purić. Sigurno je to zaslužio svojim dugogodišnjim boravkom u klubu. I s igračkog i ljudskog aspekta siguran sam da će se dobro snaći u toj ulozi – rekao je Slavenov strateg.

Vedran Purić za Slaven Belupo nastupio je ukupno 234 puta, a kapetanska odgovornost nije mu nepoznata. Istu je obnašao i prije Delićeva povratka u Koprivnicu, ali i svaki puta kada je Mateas izbivao s travnjaka.

– Čast mi je na ukazanom povjerenju i trudit ću se da budem jednako, ako ne i uspješniji od Mateasa – rekao je novi, stari kapetan Vedran Purić.

Svaku utakmicu ulaznice će biti personalizirane

Važna je novost da će od nove sezone na svakoj utakmici ulaznice biti personalizirane, odnosno ulaz će biti moguć jedino uz predočenje osobne iskaznice. Stoga klub poziva navijače da dolaze na susrete nešto ranije nego do sada kako se ne bi stvarale velike gužve.

Također, ističu kako je isplativije priuštiti si godišnju ulaznicu, po cijeni od 300 ili 400 kuna, te s njom ulaziti na tribinu bez ikakvih problema i zastoja.

čitam...