NOVOST

Slaven će imati B ekipu čiji kadar još nije poznat, Medenjak: Bit će posebno motivirani protiv nas

Plan je da okosnicu ekipe čini šest ili sedam igrača.

16:27h
0
Koprivnica - Bedem
Vedran Medenjak // Foto: Mario Kos

Kao što je otprije bilo poznato, Slaven Belupo od sljedeće sezone imat će svoju B momčad. Tako je potvrđeno i današnjom objavom na službenim klupskim stranicama.

Slavenaši B natjecat će se u Četvrtoj NL Bjelovar – Koprivnica – Virovitica, igrati utakmice na Gradskom stadionu Ivana Kušeka Apaša, a vodit će ih Vedran Medenjak, dosadašnji trener juniora.

– Osnovali smo B momčad jer želimo ići u jednom europskom smjeru. Naši igrači moraju imati poligon za dobar razvoj i mi smatramo da će im B ekipa u seniorskom rangu natjecanja upravo u tome i pomoći. Smatramo da će ova odluka ubrzo donijeti benefite, kako samim igračima tako i našoj seniorskoj momčadi. Cilj je razvijati mlade igrače koji će u svakom trenu moći uskočiti u prvoligaški sastav – kazao je Medenjak za službene stranice.

Cilj je, navode, što prije uči u Treću HNL čime bi se mladi igrači mogli bolje razvijati.

– Startamo iz Četvrtog ranga, lige koja je izrazito izjednačena i lige koju treba maksimalno ozbiljno shvatiti. Sigurno je da će svi biti posebno motivirani protiv nas i da će nam biti izrazito teško, ali upravo je to podražaj koji želimo za naše mlade igrače kako bi napravili korak prema prvoj momčadi. Naravno, kao što sam na početku rekao, cilj je već nakon ove sezone otići u rang više – dodao je.

Nije poznato koje će igrači Medenjak imati u sastavu jer ih se mnogo nalazi na probi. Plan je da okosnicu ekipe čini šest ili sedam igrača.

– Oni bi bili kostur te ekipe i igrali bi isključivo u njoj. Njima ćemo za svaku utakmicu priključiti mlade igrače iz A momčadi koji bi u tom trenutku imali manju minutažu i po potrebi, ali i nagradi, dva ili tri juniora koji bi mjesto zaslužili svojim zalaganjem i igrama u Školi nogometa – objasnio je Medenjak.