Dva od dva prvi puta nakon 2012.

Slaven maksimalan nakon dva kola, no Kopić ističe kako još treba puno raditi

15:30h
0
Željko Kopić s pomoćnikom Željkom Bašićem uveo je novi duh u Slavenovu svlačionicu // Foto: Ivan Brkić
Željko Kopić s pomoćnikom Željkom Bašićem // Foto: Ivan Brkić

Sigurno da me ni prva ni druga pobjeda neće zavarati u kontekstu da je sve super. Ima jako dobrih stvari. U nekim trenucima igre vidim nas jako dobrima, međutim, ima stvari koje nisu dobre i, ako želimo ostvarivati rezultate u kontinuitetu, te stvari moramo popravljat, oprezan je Slavenov trener.

Prvi puta nakon 2012. godine Slaven Belupo je u sezonu krenuo s dvije prvenstvene pobjede. Tada je jedna od žrtava također bila Cibalia (3:0), a drugi trobod bio je uknjižen protiv Istre 1961 (3:1). Četiri godine kasnije, Kopićeva momčad krenula je istim putem, no navijači se ipak nadaju nekom boljem skretanju jer Slaven iz sezone 2012./2013. sezonu je završio na devetom mjestu.

Subotnja utakmica protiv vinkovačke Cibalije pokazale je dobre i loše stvari. Teško izborena pobjeda sigurno pokazuje karakter ekipe i neumoljivu želju za bodovima, no primljeni pogotci iz svojih posjeda nešto su što treba što prije ispraviti.

– Nisam zadovoljan. Taktički plan je bio stabilno nazad. Mi smo to uspjeli u početku držati dobrim, no u organizaciji napada smo bili loši iz zadnje linije, dali smo im par kontra napada i onda je počelo curiti na sve strane. Jednostavno ne volim da igramo takav nogomet, mora biti jasna ideja. Mi smo bili taktički neuredni – prokomentirao je nakon utakmice trener Željko Kopić svoju obrambenu liniju koja se u ove dvije početne utakmice pokazala najslabijom karikom.

Početak susreta dao je naslutiti laganu pobjedu Koprivničanaca, no nakon dvadesete minute stvari su se na terenu naglo promijenile.

– Ulazak u utakmicu jako dobar, po dogovoru, s jasnim taktičkim planom i idejom. Poveli smo 1:0 i utakmica se razvijala u onom smjeru u kojem sam to i htio. Nakon toga smo ušli u seriju pogrešaka, gdje je jednostavno energija na razini momčadi pala i od one ideje nije apsolutno bilo više ništa. U poluvremenu smo bili u izuzetno teškoj situaciji, neke stvari smo promijenili, i pokazalo se da se može promijeniti na bolje – kaže Kopić.

Pobjeda od 3:2, pogotcima Ivanovskog (2) i Barića, zaključila je dvotjedni period domaćih utakmica na najbolji mogući način, a prvo ovosezonsko gostovanje Farmaceuti će odraditi u Zagrebu protiv Dinama.

– Sigurno da me ni prva ni druga pobjeda neće zavarati u kontekstu da je sve super. Ima jako dobrih stvari. U nekim trenucima igre vidim nas jako dobrima, međutim, ima stvari koje nisu dobre i, ako želimo ostvarivati rezultate u kontinuitetu, te stvari moramo popravljat – oprezan je Slavenov trener koji protiv branitelja naslova želi ostati neporažen i odigrati dobru utakmicu, a da je to i moguće dokaz su prošlosezonski ogledi, a posebno finale Kupa u kojem je Slaven bio na korak do rušenja Zagrepčana.