Slaven na Norvežane bez Vručine i Jurića?

14:24h
0
090730-tromso-m

Slaven Belupio u četvrtak očekuje priključak Dinamu u play off-u, tj. 4. pretkolu Europske lige. To bi im donijela pobjeda nad Tromsöm sa 1:0 ili s dva i više pogotka razlike. Pobjeda od 2:1 donosi produžetke, a 3:2, 4:3 itd. odgovara Norvežanima.

Utakmica se igra s početkom u 19 sati, uz TV prijenos na HTV 2. Slaven Belupo ima igračkih problema s ozljedama, a sada su se ozlijeđenima priključili i Jurić i Vručina. Oni će biti na klupi, ali nastup nije siguran, budući da imaju ozljede stopala od utakmice odigrane u Norveškoj na umjetnoj travi.

Uz njih će na klupi biti i golman Pelin te Gregurina, Purić, Nynkeu i Poredski. U napadu će Delić, iako ljevak, igrati na desnoj strani, Tepurić će biti u sredini, vjerojatno mu je namijenjena uloga skakača, a lijevo će biti Vojnović.

Bračun je upoznao novinare s opasnostima koje prijete od Norvežana, ali i taktikom koju će primijeniti kako bi došao do gola, pobjede i prolaza:

– Očekujem prolaz, ali očekujem i tvrdu utakmicu. Imali smo snimku Norvežana na gostovanju u Minsku, gdje su odigrali 0-0. Nisu bili toliko dominantni kao kod kuće, išli su više na kontranapad. A što se tiče njihovih kontranapada, vrlo su neugodni. Imaju brzog igrača naprijed, to je Moldskred, ali imaju i nevjerojatno brzo prelaženje iz obrane u napad, u koji u trenutku ubacuju po tri-četiri igrača. Moramo igrati pametno. Najbitnije je ne primiti gol kod kuće. Ako to napravimo, onda sam siguran da prolazimo. Njihove dvije najjače stvari su prekidi, što smo, nažalost, osjetili na svojoj koži. U drugoj utakmici vjerojatno toliko prekida neće biti, neće oni biti dominantni. Sad dolazimo na ono drugo: njihovi kontranapadi. Mi ćemo u uzvratu imati inicijativu, oni će nam to čak i dozvoliti zbog svojih kontri. Moramo puno ubacivati sa strane, jer oni nisu baš dobri skakači u defanzivi. Naša momčad je kod ovih 1-2 svjesna da nema puno kalkulacija, znači moramo ući 200 na sat, zatim da ne primimo gol, a jedan zabijemo. Da je bilo 1-1, mislim da bi bilo ”lako ćemo”, jer bi se mislilo da se napravio veliki posao, ali u Europi to nije tako. Primiš gol i sve ti ode u pet minuta. Ovo je utakmica u kojoj će jedan gol odlučiti, a ako se pripremimo na takvu utakmicu, blizu smo pobjedi – Bračunova je računica.

Slaven Belupo – Tromsö
Koprivnica – Gradski stadion
Četvrtak, 6. kolovoza u 19 sati
Sudac: Jiri Jech, pomoćnici Patrik Filipek i Ivo Chytil, četvrti sudac Karel Hrubes (svi Češka). UEFA delegat Marinus Den Engelsman (Nizozemska); kontrolor sudaca Vítor Melo Pereira (Portugal).
SLAVEN BELUPO (4-3-3): Rodić – Csizmadia, Kokalović, Rogulj, Maras – Poldrugač, Šafarić, Posavec – Delić, Tepurić, Vojnović.
TROMSÖ (4-4-2): Ramović – Högli, Reginiussen, Sequeira, Larsen – Strand, Knarvik, Jenssen, Lindpere – Rushfeldt, Moldskred.

čitam...