Slaven prošao u 2. pretkolo Eurolige golom iz Koprivnice – na Malti 0:0

20:55h
0
090702-csaba-m

TA’QALI/KOPRIVNICA – Slaven Belupo prošao je u 2. pretkolo Europske lige i u četvrtak igra u Kumanovu s Milanom. Na Malti je utakmica završila nepopularnim rezultataom 0:0, pa je Csizmadijin gol iz Koprivnice za 1:0 produžio europski život Slavenu Belupu.

Trener Milivoj Bračun osim oporavljenika Čavala i Gregurine ostavio je u Koprivnici i ozlijeđene Kokalovića i Lapića. Zbog toga su u zadnji red ušli oporavljeni Purić desno, Maras lijevo, a umjesto Kokalovića na mjesto stopera Csizmadia u paru s Roguljom. Birkirkara se još nije kompletirala: manjka, navodno, pet igrača. Igralo se na pomoćnom terenu nacionalnog stadiona u Ta’Qaliju: umjetna trava, stadion mali, gledatelja malo, vrućina velika (35 stupnjeva).

Birkirkara od početka u obrani. Prekršaj na 18 metara u 3. minuti na Puriću, pet domaćih igrača u zidu, Maras izvodi slobodni udarac s kratkim zaletom, dobro cilja, no lopta je izbijena glavom u korner. Nakon kornera udarac Nynkeua s 20 metara s lijeva iskosa pokraj gola. Opasnosti vrebaju iz prekida: u 11. minuti nakon prekršaja na Vručini, isti igrač puca dobro, ali pokraj vrata. U 20. minuti prvi udarac u okvir, pucao je Jurić s 18 metara, ali ne od prve, golman O. Borg ga je pričekao i obranio. U 21. minuti prva ozbiljnija akcija pred vratima Slavena Belupa, Buhagiar je izborio korner, a u 23. minuti pucao je Fenech pokraj gola. Onda se 15-ak minuta igralo na sredini, gdje su se Slavenovi igrači dodavali, a Birkirkara čekala u sigurnom prostoru na 40-ak metara. Bez opasnih prodora, bez ubacivanja. To je bio nedostatak. U 38. minuti udarac Posavca s 25 metara O. Borg brani. U 39. minuti pucao se iskosa Cilia, izborio je korner, pa drugi, onda je Bajada u 40. minuti zabio gol, ali grčki suci dosudili su zaleđe. Snimke će pokazati: na sreću Slavena Belupa. Slaven Belupo igrao je neučinkovito i bez siline u napadu, dok je Birkirkara pokušavala svoje prigode iskoristiti ipak malo odlučnijim pristupom. Poluvrijeme je završilo 0:0.

U 46. minuti nakon dobre akcije po lijevoj strani Vojnovića i Vručine, Posavec je pucao, ali Borg je obranio. Najbolja prigoda do tada. I najljepša akcija. U 50. minuti i Birkirkara odigrava najbolju akciju, ali Comvalisu je prebacio gol kad je bio oči u oči s Rodićem. U 56. minuti Vručina nije zabio iz prodora kad se našao sam pred O. Borgom. Pokušaj Bajade iz slobodnog udarca nakon prekršaja Nynkeua završio je udarcm pokraj gola. U 68. minuti opet opasna akcija Comvaliusa i Cilie, ali je sada bilo zaleđe. Poldrugač, Maras i Delić u 82. minuti opet su stvorili opasnu situaciju, Borgh je obranio, a u kontri je Tabone opalio, Rodić kratko (opasno) odbio, pa prihvatio loptu ispred dva igrača Birkirkare. U 84. probao je Nynkeu, golman Borg je opet bio najbolji igrač Birkirkare, pa i utakmice. Nervoza, slabašni pokušaji, slaba igra i na kraju 0:0.

Europska liga, 1. pretkolo, uzvratna utakmica

Birkirkara – Slaven Belupo 0:0

(Prva utakmica 0:1, sLAven belupo ide dalje)

TA’QALI – Stadion Centenary. Gledatelja: 300. Sudac: Georgios Daloukas. Pomoćnici: Cristos Gennaios i Spyridon Tryfonas. Četvrti sudac: Dimitris Kirkos (svi iz Grčke). Delegat Uefe: Boyce (Sjeverna Irska).

BIRKIRKARA (5-4-1): O. Borg – T. Paris (od 90. Zammit), Scicluna, P. Borg, Zerafa, Bajada – Cilia, Fenech (od 85. Muscat), Tabone, Buhagiar (od 76. Sciberras) – Comvalius. TRENER: Paul Zammit.

SLAVEN BELUPO (4-3-3): Rodić – Purić, Csizmadia, Rogulj, Maras – Nynkeu, Posavec (od 74. Bilen), Poldrugač – Jurić (od 89. Poredski), Vručina, Vojnović (od 61. Delić). TRENER: Milivoj Bračun.

ŽUTI KARTONI: O. Borg, Sciberras (Birkirkara), Vručina (Slaven Belupo).

IGRAČ UTAKMICE: O. Borg (Birkirkara).

čitam...