Teško stečena tri koprivnička boda za početak sezone

Kopić zadovoljan, Toplak kipio: Od prvoga kola pojavila se sramota

12:30h
0
Željko Kopić s pomoćnikom Željkom Bašićem uveo je novi duh u Slavenovu svlačionicu // Foto: Ivan Brkić
Željko Kopić s pomoćnikom Željkom Bašićem // Foto: Ivan Brkić

A znate s kim igramo mi doma? Pitajte od kuda je sudac – rekao je nakon utakmice Interov trener Samir Toplak.

Nogometaši Slavena Belupa s 2:0 slavili su u prvome kolu nove prvenstvene sezone protiv Intera iz Zaprešića. Većina dvoboja na koprivničkome Gradskom stadionu djelovala je kao još jedna pripremna utakmica, no u konačnici domaćini su spremno dočekali greške Zaprešićana i s punim plijenom zakoračili u sezonu. Pogotke su postigli Dino Štiglec i David Arap.

Nakon susreta, domaći trener Željko Kopić mirno i zadovoljno prokomentirao je događanja na terenu, dok gostujući strateg Samir Toplak nije ni pokušavao sakriti nezadovoljstvo.

MARKETING EPODRAVINA.HR

– Prije svega, čestitam Slavenu na pobjedi. Mislim da je utakmica bila fer i korektna s obje strane, možda ne toliko kvalitetna koliko borbena. Prvo je kolo i sigurno da je i to utjecalo na manjak šansi. Međutim, ja ne mogu ostati imun, to naravno ništa ne ide na Slavenovu stranu, od prvoga kola pojavila se sramota, teška sramota, gdje jednostavno smo bili otpisani nakon nekog vremena i ne mogu se oteti dojmu da je to direktno utjecalo na rezultat. A znate s kim igramo mi doma? Pitajte od kuda je sudac – rekao je Interov trener.

Zaprešićani su u 62. minuti utakmice ostali bez Kolara, koji je zaradio izravni crveni karton, a u 82. minuti i bez Mesfina (drugi žuti). Najviše pažnje privuklo je Kolarovo isključenje. Dojam je bio kako se radilo o napadačevu krivu izboru riječi, što je Toplak kasnije i potvrdio.

– Grdo ga je opsovao, moram priznati, ali je prije toga bio čisti faul, to neće nitko spomenuti. I druga situacija na kojoj ću inzistirati i zbog čega sam ljut, ovaj slobodni udarac na kraju gdje je čista ruka i sudac mora loptu vratiti šest metara na slobodni udarac. To je bilo kod 1:0 i to je direktan utjecaj na rezultat – otkiro je Samir Toplak.

Mnogo smireniji i zadovoljniji bio je Kopić.

Mirko Ivanovski // Foto: Ivan Brkić
Mirko Ivanovski // Foto: Ivan Brkić

– Izuzetno teška i zahtjevna utakmica. Imali smo veliku želju otvoriti prvenstvo s ta tri boda i usmjeriti ga u pravi smjer. Znao sam da će Inter biti ekstra organiziran, dobar u bloku i to su pokazivali tijekom cijele utakmice. Kako je utakmica išla kraju Barić nam je donio energiju. Prvo smo ostali s jednim igračem više, nakon toga i s dva i mislim da su dečki s taktičkog aspekta u svim tim situacijama ostali mirni, stabilni, i generalno, kad se sve zbroji i oduzme, da smo zasluženo došli do tri boda – kaže Slavenov trener.

Od početka utakmice priliku je dobio i novopridošli napadač Mirko Ivanovski. Makedonac se u pravoj prilici našao tek jednom, no njegov snažan udarac bez problema obranio je vratar Čović.

– Ivanovski još uvijek nije ni blizu taktičkog prepoznavanja situacija na način na koji želimo i trebat će mu sigurno još malo vremena – nastup svoga igrača prokomentirao je Željko Kopić.

čitam...