prva hnl

Slaven sutra gostuje kod Istre, Stipić: ‘Samo pobjeda zadovoljava gladnu trenersku dušu’

Valja istaknuti da trener Tomislav Stipić u nedjeljnoj utakmici neće moći računati na kartonirane Gorana Parackog i Ivana Krstanovića.

12:00h
0
Foto: Ivan Brkić

Nogometaši Slaven Belupa ove će nedjelje u sklopu 17. kola Hrvatski Telekom Prve lige gostovati u Puli kod Istre 1961. Bit će to prva utakmica za Farmaceute u proljetnom dijelu prvenstva. Igra se na Aldo Drosini u 17.05 sati.


Bit će to drugi međusobni dvoboj ovih dviju momčadi u aktualnoj sezoni. U prvom, igranom u Koprivnici, Slaven je pobijedio s visokih 5-1. Slaven Belupo je trenutno šestoplasirana momčad prvenstva sa 17 osvojenih bodova, sedam više od desetoplasirane Istre.

Valja istaknuti da trener Tomislav Stipić u nedjeljnoj utakmici neće moći računati na kartonirane Gorana Parackog i Ivana Krstanovića.

– Prije svega, trenažni proces bez natjecanja za vikend ili “polaganja diplomskog rada” za vikend nema smisla. To je žar koji nastaje kada naše misli usredotočimo prema utakmici u nedjelju. Veselimo se susretu u Puli, ali u tom veselju ne smijemo zaboraviti da je to naš posao, da idemo obaviti zadatak. Moramo biti koncentrirani i u našem najboljem izdanju. To su naša očekivanja i to je naša želja – rekao je trener Slaven Belupa Tomislav Stipić za klupske stranice.

Veseli ga odlična i pozitivna atmosfera u momčadi uoči sutrašnje utakmice.

– Atmosferu kreira trener i ja kao trener moram ostati pijetao, a ne postati lisica. Kada je tako, onda će i atmosfera biti dobra, a ja ću ekipi služiti kao dodatan vjetar u leđa. Momčad je ogledalo trenera i zato moram biti čist i najbolji. Ostalo ništa nije upitno – objasnio je.

Cilj je samo jedan.

– Samo pobjeda zadovoljava gladnu trenersku dušu – zaključio je trener naše momčadi.

Glavni sudac utakmice bit će Igor Pajač (Sv. Ivan Zelina), dok će mu pomoćnici biti Goran Loparac (Sladojevci), Marko Stolnik (Varaždin) i Tomislav Bionda (Zaprešić). Glavni VAR sudac bit će Marko Matoc (Zaprešić), a AVAR Jerko Crnčić (Vrbovec). Delegat susreta bit će Milan Rukavina (Rijeka), dok će Domagoj Ljubičić (Osijek) biti kontrolor.

čitam...