prva hnl

Slaven sutra u gostima treći put za redom, čeka ih Dinamo koji se paralelno bori za Europu, Marković: Dat’ ćemo sve od sebe za pozitivan rezultat

Doležal i Delić su i dalje ozlijeđeni, dok će se situacija s Vidovićom još razmotriti. Svoje viđenje susreta dao je vratar Antun Marković.

14:00h
0
Nk Slaven Belupo - Nk Dinamo
Foto: Ivan Brkić

Nogometaši Slaven Belupa sutra u Zagrebu igraju svoju utakmicu trećeg kola Hrvatski Telekom Prve lige, a protivnik je branitelj naslova zagrebački Dinamo. Modri su ovog utorka igrali u Kazastanu u trećem pretkolu Lige prvaka protiv tamošnje Astane i pametnom igrom slavili s 0-2.

– Veselim se velikoj utakmici i izazovu koji je pred nama. Da bi bili onakvi kakvi trebamo biti moramo imati natjecateljski duh, moramo se natjecati, moramo biti svjesni naših mana i vrlina i moramo se ponašati taktički disciplinirano kako bi maksimalno zakomplicirali život momčadi protiv koje igramo. U ove dvije utakmice upravo nam je te taktičke discipline nedostajalo pa smo nakon individualnih grešaka, koje su sastavni dio igre, bili kažnjavani. Taktička disciplina i natjecateljski duh, uz kvalitetu koju posjeduju igrači, su ključ uspjeha – rekao je trener Slaven Belupa Tomislav Ivković.

Trener zagrebačkog kluba Nenad Bjelica ima veoma širok kadar igrača na raspolaganju, stoga umor ne bi smio biti problem u sutrašnjem susretu protiv Slavena, s čime se slaže i trener koprivničkog kluba Ivković.

– Naša momčad fizički jako dobro izgleda, a ovaj tjedan smo se dodatno osvježili. Iza nas su dvije zahtjevne utakmice jer smo igrali u terminima koji su bili sve samo ne idealni. Musa i Vidović su u konkurenciji za utakmicu, a vidjet ćemo hoće li se vratiti u prvi sastav već protiv Dinama. Sutrašnja utakmica je u osam sati tako da mislim da će biti prava poslastica i da ćemo mi biti onakvi kakvi trebamo biti. Mi smo dobri, a bit ćemo još i bolji i vjerujem da će ovo biti Dinamu najteža utakmica do sada – reako je Ivković.

Doležal i Delić su i dalje ozlijeđeni, dok će se situacija s Vidovićom još razmotriti. Svoje viđenje susreta dao je vratar Antun Marković.

– Moramo se pridržavati zahtjeva koje je trener stavio pred nas. Dat ćemo sve od sebe sutra, a želja nam je stići do pozitivnog rezultata u Zagrebu. Svi znamo kvalitetu Dinama, opasnosti prijete sa svih strana, imaju strašne pojedince, a na nama je da ih zaustavimo i da se uz dobru pripremu, htijenje i volju s osmijehom vratimo u Koprivnicu nakon utakmice – izjavio je Marković.

Susret se igra sutra na Maksimiru u 20 sati, a sudit će ga Igor Križarić iz Čakovca.