Slaven traži poništenje utakmice protiv Lučkog

19:59h
0
110916_slaven---lucko4

NK Slaven Belupo podnio je žalbu na utakmicu 8. kola Slaven Belupo-Lučko (1:1) u kojoj se traži poništenje utakmice prema odredbama članka 78. Pravilnika o nogometnim natjecanjima HNS-a zbog “bitne povrede Pravila nogometne igre, odluka Međunarodnog borda i HNS-a od strane sudaca utakmice u 2. minuti susreta kada je dosuđen nepostojeći gol za NK Lučko koji je direktno utjecao na konačni rezultat utakmice”.

Budući da se radi o sudačkim pitanjima koja su prema odredbama Propozicija natjecanja Prve HNL i ostalih propisa HNS-a u nadležnosti Povjerenika za određivanje sudaca Prve HNL odnosno Komisije nogometnih sudaca HNS-a, Povjerenik za natjecanje Josip Brezni zatražio je da se nakon izvršene analize suđenja utakmice Slaven Belupo-Lučko pismeno očituju po navodima iz žalbe.

slavenPrema odredbama članka 77. i 78. Pravilnika o nogometnim natjecanjima HNS-a, u slučaju utvrđene greške sudaca po navodima iz žalbe, važno će biti očitovanje radi li se o bitnoj povredi Pravila nogometne igre (stavak 1. članka 78. PNN) ili ista spada u domenu slobodnog sudačkog uvjerenja (stavak 2. članka 78. PNN) jer je to ključno za donošenje odluke po zahtjevu iz žalbe NK Slaven Belupo.

Kako postupak rješavanja žalbe izravno utječe na primjenu odredbi članka 18. Disciplinskog pravilnika HNS-a o evidenciji opomena igrača na utakmici Slaven Belupo-Lučko odnosno odrađivanje kazni na toj utakmici, od nadležnih u sudačkoj organizaciji traži se hitno očitovanje kako bi se odluka o žalbi mogla donijeti prije odigravanja utakmica slijedećeg prvenstvenog kola.

čitam...