Slaven u petak dočekuje Dragovoljac, Frančić želi pobjedu za poklon navijačima

16:06h
0
Mladen Frančić, trener Slavena Belupa // Foto: Koprivnica.net

Posljednju prvenstvenu utakmicu u 2013. godini Slaven Belupo će odigrati u petak s Hrvatskim dragovoljcem u Koprivnici. Početak je u 18 sati na Gradskom stadionu, a sudit će Andrej Burilo iz Osijeka.

– Svaka utakmica je za sebe, mi smo se za svaku posebno pripremali, pa tako i za ovu. Činjenica je da smo ovoj utakmici posvetili najviše pažnje, da smo našeg protivnika pet puta analizirali. Mislim da se radi o momčadi koja je po meni plutajuća mina u Prvoj ligi, koja igra odličan nogomet i ima puno igrača koji su kvalitetni, nisu uspjeli u nekim drugim klubovima i sad se tu žele nametnuti. Imaju dugogodišnjeg predsjednika Perkovića i iskusnog trenera Mladinu koji je godinama u Prvoj ligi. Vidljivo je da igraju dobar, kvalitetan nogomet, da teže igri i da teže nadigravanju – rekao je Slavenov trener Mladen Frančić u uvodu konferencije za novinare uoči utakmice s Hrvatskim dragovoljcem.

Smatra da će gosti biti rasterećeni.

– Činjenica je da možda imaju psihološku prednost i da igraju dosta rasterećeno iz razloga što su ih po meni nepotrebno svi prerano otpisali i označili ih da će se jedini boriti za opstanak, što vidite i sami da nije istina, da smo i mi došli u tu situaciju. To im je možda dodatni motiv da svima dokažu da su dobra momčad i da igraju dobar nogomet u HNL-u.

Naglasio je Frančić kako navijači očekuju pobjedu za kraj te da će njegova momčad napraviti sve da nakon plasmana u polufinale Kupa svojim fanovima pruži još jedan razlog za veselje.

– Mi njih respektiramo i ne podcjenjujemo ih ni jednog trenutka, što se vidjelo i u našoj prošloj utakmici, kad smo na njihovom terenu s osam igrača izborili bod. Mi ćemo u ovoj utakmici naše navijače opet razveseliti i začiniti im kraj godine s veseljem. Nadam se da ćemo ostvariti pobjedu, mislim da su moji igrači svjesni toga da je to naša moralna obveza prema navijačima. Na taj način stavili bismo točku na i i dalje bi se u miru mogli pripremati za utakmice koje su pred nama na proljeće. Želimo napraviti još jedan iskorak u kvaliteti igre i u rezultatu, kako bi Slaven Belupo imao stabilnost koju zaslužuju klub i naši sponzori Podravka i Belupo.

Ni Dragovoljac nije ‘pobjegao’ Frančićevim pohvalama.

– Dragovoljac u svojim redovima ima odlične igrače, kao što su Sivonjić, Doležal, Bačelić-Grgić, Zlatar, Jakšinić, Gregov, Mrčela, Mršić, Kluk… Sve su to igrači koji su poznati na hrvatskom tržištu i koji imaju svoju kvalitetu koja u ovom trenutku možda nije toliko došla do izražaja. Nadam se da neće doći ni u ovoj utakmici. Imat ćemo tešku utakmicu, težu nego sa Rijekom i Splitom, i mi se upravo tako za nju i pripremamo. Očekujem al pari utakmicu dvije momčadi koje se žele nadigravati i koje će biti borbene i motivirane. Ako smo s osmoricom osvojili bod, vjerujem da s desetoricom možemo do pobjede – rekao je Mladen Frančić.

MAXTV PRVA LIGA, 20. KOLO

SLAVEN BELUPO – HRVATSKI DRAGOVOLJAC (petak, 18.00 – Arenasport)

KOPRIVNICA – Gradski stadion. Sudac: Burilo (Osijek).

SLAVEN BELUPO (4-3-3): Pelin – Grgić, Fuštar, Bagarić, Edson – Crepulja, Brlek, Čanađija – Delić, Ozobić, Rak. TRENER: Mladen Frančić

PRIČUVE: Rodić, Pranjić, Purić, Gregurina, Filipović, Glavica, Novinić, Vugrinec.

IZOSTANCI: Matoš (ozlijeđen), Melnjak, Plazanić (oporavljenici).