Slaven u utorak protiv Zagreba traži pobjedu za prolaz u polufinale Kupa

13:39h
0
101028-bagaric

101028-bagaric-mSlaven Belupo i Zagreb nemaju čime jedan drugoga iznenaditi. I jedna i druga momčad je kvalitetna, dobro se međusobno poznaju, rezultat ili pobjednik uvijek su neizvjesni, pa će tako biti i u uzvratnoj utakmici četvrtzavršnice Kupa, koja je u Koprivnici na rasporedu u utorak, 23. studenoga s početkom u 16 sati. 

Rezultat 1:1 iz prve utakmice daje pravo objema momčadima da računaju na polufinale. Zato nema sumnje da će utakmica biti dobra, pitanje je samo koliko će vremenske (ne)prilike pokvariti uvjete za nogometaše na terenu. Dio publike je pod krovom, njima je lakše nego nogometašima, a intezivno se dovršava nastavak krovišta, pa će i dio novinara zbog radova naći mjesto na starim pozicijama iznad svečane lože.

– Kao što sam rekao i nakon prve utakmice u Zagrebu, da je to tek prvo poluvrijeme, a mi u tom prvom poluvremenu imamo aktivan rezultat. Može ostati jedna žal što smo imali dosta prigoda i što nismo to dobrano riješili već u prvoj utakmici. Tako je ovaj rezultat od 1:1 koji i dalje drži otvorenu priču i po meni su izgledi 50:50 posto. Nastojat ćemo, apsolutno, jer to nam je jedan od ciljeva ove jeseni da mi budemo momčad koja će nakon 90 minuta, a ako bude jedanaesteraca i poslije njih, otići dalje. Jasno je da je to ambicija i momčadi Zagreba. Pa kup je po tome i svojstven da jedan može proći, drugi ispada – rekao je Mile Petković.

Sastav će biti sličan onome koji je nastupio u Šibeniku, najavio je Mile Petković, ali odredit će ga uoči utakmice, jer treba vidjeti kakve su posljedice šibenske utakmice, u kojoj su Koprivničanci opet stvorili mnoštvo prigoda, zabili tri gola, ali mogli su i više. Važno je za Petkovića da su u zadnjim utakmicama uočene pozitivne promjene:

– Promijenila se taktička disciplina igre. Igramo puno odgovornije, poštuju se suigrači i pozicije, što rezultira premoći u igri, posjedu lopte, prigodama, količinom trke, kretanja, iako još uvijek ne na razini na kojoj bih želio. Mi smo na dobrom putu da neke stvari počinju funkcionirati – kaže Petković.

Tome će u proljeće pridonijeti i činjenica da će zaigrati trenutno tri ozlijeđena igrača, Bušić, Rogulj i Papa. Ovog utorka Rodić će biti na klupi, jer je odlučeno da ovu sezonu kupa brani Nurković, a Tepurić se sam izbacio iz prvih 18 zbog neučinkovitosti i slabe forme.

U ponedjeljak su Slavenovi igrači obišli radne sredine Kominga, Komunalca i Ipe, gdje su podijelili besplatne ulaznice za radnike koji će biti njihovi gosti.

Inače, utakmicu Slavena i Zagreba sudit će suci iz Osijeka. Glavni je Domagoj Ljubičić, a pomagatće mu Grgić i Barišić, dok je četvrti sudac Burilo.

SLAVEN BELUPO (4-2-3-1): Nurković – Purić, Kokalović, Maras, Bagarić – Milardović, Nynkeu – Mujanović, Poljak, Delić – Vojnović. TRENER: Mile Petković.

PRIČUVE: Rodić, Labudović, Šestak, Poldrugač, Jakšinić, Gregurina, Poredski.

NEDOSTAJU: Bušić, Papa, Rogulj (ozlijeđeni).

čitam...