Slaven uoči Lokomotive // Čačić ne želi pričati o Europi prije nego osigura opstanak

16:42h
0
Dobro raspoloženje na druženju s novinarima - tehnički direktor Slavena Belupa Robert Kerovec i trener Ante Čačić // Foto: Koprivnica.net

Slavenu Belupu pruža se prilika za lov na četvrto mjesto, koje u slučaju pobjede Dinama u finalu Kupa donosi plasman u pretkolo Europske lige. Preduvjet za lov na Europu je pobjeda nad Lokomotivom, ali trener Ante Čačić odbacuje bilo kakvu priču o tome sve dok je i teoretski ne potvrdi status prvoligaša. Farmaceuti, doduše, ne mogu ispasti izravno, ali bi eventualno mogli završiti na devetoj poziciji koja vodi u kvalifikacije s drugoplasiranim drugoligašem.

– Cilj nam je da u utakmici s Lokomotivom i matematički osiguramo opstanak u Prvoj ligi. Naravno da je atmosfera dobra nakon dobrih rezultata u zadnje vrijeme, a nemamo no problema s izostancima, svi osim Ozobića su na dispoziciji. Naš je glavni cilj opstanak, a o ostalom ćemo razgovarati kad prođe ovo kolo – rekao je Čačić uoči ogleda s Lokomotivom.

Utakmica je na rasporedu u petak s početkom u 18 sati na stadionu Zagreba u Kranjčevićevoj, sudit će Duje Strukan iz Splita. Lokomotiva je uoči ove utakmice promijenila trenera, umjesto Tomislava Ivkovića momčad je preuzeo dosadašnji trener kadeta Marko Pinčić.

– Šanse su za Europu velike. Imamo još tri utakmice pred nama. Imamo jako dobru momčad, jako talentirane i mlade nogometaše. Upali su u krizu, ali ja se nadam da će ta kriza proći već u petak. Vratiti ćemo se na standardni sustav 4-2-3-1. To je sustav koji su svi igrači duže vrijeme igrali i najbolje rezultate su davali upravo pod tim sustavom – najavio je Marko Pinčić, novi trener Lokomotive.

MAXTV PRVA LIGA, 34. KOLO

LOKOMOTIVA – SLAVEN BELUPO (petak, 18.00 – Arenasport i Sportska televizija).

ZAGREB – Stadion u Kranjčevićevoj. Sudac: Duje Strukan (Split).

SLAVEN BELUPO (4-3-3): Kardum – Purić, Fuštar, Grgić, Delić – Brlek, Paracki, Crepulja – Mišić, Ejupi, Mirić. TRENER: Ante Čačić.

PRIČUVE: Picak, Edson, Geng, Gregurina, Jambor, Arap, Mihaljević, Vugrinec.

IZOSTANCI: Ozobić (oporavljenik).

čitam...