Slavenov direktor Robert Markulin novi predsjednik Udruge prvoligaša

14:57h
0

090617-markulin-mNakon što je Igoru Štimcu istekao dvogodišnji mandat, na mjestu predsjednika Udruge klubova Prve HNL naslijedio ga je direktor Slavena Belupa Robert Markulin. Novi čelnik izabran je na sjednici Skupštine Udruge prvoligaša održanoj u srijedu u Zagrebu.

Za njega su glasali Lokomotiva, Karlovac, Međimurje, Croatia Sesvete, Slaven Belupo, Dinamo, Inter, Varteks i Osijek. Za protukandidata Dražena Medića, predsjednika Zagreba, glas su dali Hajduk, Rijeka, Zadar, Šibenik, Istra, Cibalia i Zagreb.

Markulin je uspješan direktor koprivničkog prvoligaša već deset godina, a u tom razdoblju Slaven Belupo je napredovao iz godine u godinu te je danas među najbolje organiziranim klubovima u Hrvatskoj. Novi predsjednik Udruge Prve HNL u mlađim je danima kao centarfor nastupao za prvu momčad Slavena Belupa.

U posljednjih nekoliko sezona klub je zabilježio najveće uspjehe u povijesti, a u posljednjih deset godina osam puta je predstavljao hrvatski klupski nogomet u europskim kupovima. Posljednje dvije sezone Slaven je igrao u Kupu Uefe, dok će ovog ljeta nastupiti u Europskoj ligi.

Novi čovjek na čelu Udruge sigurno će promijeniti neke stvari, prije svega termine odigravanja utakmica nedjeljom. Uz to, pozabavit će se i financijama, jer smatra da prvoligaški klubovi nisu dobili dovoljno novca za ustupanje svojih utakmica HTV-u.

Na sjednici su određeni i parovi 1. kola novog prvenstva, koje će startati 25. srpnja. Sastat će se: Dinamo – Istra, Međimurje – Karlovac, Croatia Sesvete – Šibenik, Osijek – Hajduk, Zadar – Cibalia, Slaven Belupo – Zagreb, Inter – Varteks te Rijeka – Lokomotiva.

čitam...