Slavenovi kadeti dobili Cibaliju, juniori remizirali

09:21h
0
juniori m

Juniori (2:0) i kadeti (2:1) Slaven Belupa su u prošlom kolu u Koprivnici osvojili maksimalan broj bodova protiv HAŠK-a. U ovom, 10 kolu u Koprivnici su gostovali vršnjaci iz Vinkovaca.

Očekivao se također maksimalan učinak od 6 bodova. Kadeti su svoja 3 upisali, a juniori, usprkos činjenici da su nadigrali Cibaliju, osvojili su tek 1 bod, a izgubili 2.

PRVA HNL ZA JUNIORE, 10. KOLO

SLAVEN BELUPO – CIBALIA 0:0

KOPRIVNICA – Gradski stadion. Gledatelja: 70.

SLAVEN BELUPO: Marković – Pašalija, Hudoletnjak, Bubnjić, Picig – Geng, Takač, Kuprešak – Horvatinović – Drvarić, Atlija. TRENER: Josip Omrčen-Čeko.

Juniori Slaven Belupa odlučno su ušli u utakmicu, sa namjerom osvojiti sva 3 boda. Igrali su daleko bolje u usporedbi sa utakmicom od prije tjedan dana protiv HAŠK-a.
Do cilja nisu došli, t.j. odigrali su samo neriješeno, 0:0. Iako su uz dobru igru stvorili sijaset zrelih prilika za postizanje pogodaka, nisu uspjeli postići niti jedan. Napadači su potpuno zakazali (kao jesenas i u seniorskom sastavu).

Prednjačili su promašajima Horvatinović i Drvarić, a pridružio im se u drugom poluvremenu i Abramović. Šteta, jer uz dobru igru u sredini igrališta mogla je ovo biti utakmica sa visokom ocjenom, no opet je rezultat samo prosječan.

PRVA HNL ZA KADETE, 10. KOLO

SLAVEN BELUPO – CIBALIA 1:0 (0:0)

KOPRIVNICA – Gradski stadion. Gledatelja: 70.

SLAVEN BELUPO: Breški – Kočila, Grabar, Tarandek, Majtanić – Čanađija, Brlek – Arap, Bukovac, Štefanek – Bubnjić . Igrali su još: Andrić, Vinković, Pejković i Varivoda. TRENER Ivica Sertić.

STRIJELAC ZA SLAVEN: 1:0 Štefanek.

Prvo poluvrijeme je bilo prilično miroljubivo. Igralo se na sredini terena. Posjed lopte je bio uvjerljivo na strani Slaven Belupa. Usprkos tome nisu stvorili neku izrazitu priliku za postizanje pogotka.

Sve se svodilo na igru do 20 metara do gola, jer im gosti nisu dopustili ulazak u šesnaesterac. Bilo je tek ponekog sporadičnog pokušaja udarcem iz daljine ili nabacivanjem visokih lopti koje su gosti uspješno izbacivali ispred svojeg gola.

Uzbudljivije situacije pred golom Cibalije nastupile su tek oko 30. minute. Sa desne strane je iz slobodnog udarca centrirao Brlek, A Bukovac je glavom pucao preko gola. Već slijedeću minutu su prvu polupriliku imali igrači Cibalije, ali je nisu iskoristili. U 35. minuti su gosti imali i pravu šansu kada je napadač Cibalije išao sam prema golu, ali je Breški dobro zatvorio kut, te je lopta završila uz stativu van okvira gola.

Cijelo prvo poluvrijeme je Slaven bio dominantan na terenu, s daleko većim posjedom lopte, ali bez stvorene ozbiljnije prilike za postizanje pogotka. Cibalia se orijentirala na obranu. Uspješno su parirali agilnijem Slavenu, te se na odmor otišlo sa rezultatom 0:0.

Početkom drugog poluvremena je Slaven nastavio sa inicijativom što je rezultiralo vodstvom. Pogodak je postigao Štefanek. S kuta golmanovog prostora (peterca), sa lijeve strane, gotovo iz mrtvog kuta, loptu je desnom nogom plasirao uz suprotnu stativu. Do kraja utakmice nije bilo većih uzbuđenja, te je ovim pogotkom Slaven Belupo osvojio 3 boda.

U 11. kolu Slaven Belupo će opet gostovati u Splitu, ovaj put kod juniora i kadeta Hajduka.