ulov

Slavica iz Pitomače našla krivotvorene novčanice i podijelila ih obitelji, ljudi prevareni

Njezine sestra Božica upozorila je kako se ‘iz aviona’ moglo vidjeti da su novčanice lažne.

15:24h
0
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Slavica je na cesti pronašla desetke krivotvorenih novčanica od 100 i 200 kuna te ih podijelila rodbini i trošila u dućanima.

Premda se 19-godišnja djevojka iz Pitomače tijekom istrage branila kako nije znala da su novčanice lažne, Općinsko državno odvjetništvo podignulo je protiv Slavice
optužnicu tražeći da je se osudi na uvjetni maloljetnički zatvor, piše Danica.

Prema optužnici, dio novčanica dala je teti, majci i sestri, a dio je zadržala i sama potrošila. Otkrila je kako je novčanice vidjela kod dvorišne ograde u Pitomači pa je o svemu obavijestila tetu Mariju koja je novac otišla pokupiti.

Potom su ona i teta podijelile novac te je svakoj pripalo oko 1200 lažnih kuna u apoenima od 100 i 200 kuna. Slavičina majka Mira priznala je da je od kćeri dobila novčanicu od 100 kuna kojom je jednom čovjeku platila dug za jaja.

Sestra Mateja novčanicom od 100 kuna pokušala je kupiti robu u jednoj trgovini, ali prodavačica je prepoznala da je novac krivotovoren.

Teta Marija je potvrdila priču svoje nećakinje. Kazala je da je otišla po bačeni novac uz ogradu kuće u Pitomači. Potom ga je podijelila sa Slavicom, ali Marijina sestra Božica odmah je uočila da je riječ o lažnom novcu te im je rekla da ga unište.

– Ja sam svoje novce odmah zapalila, ali Slavica nije htjela. Pokupila je kune koje su joj pripale i otišla od nas – ispričala je tijekom istrage teta Marija.

Njezine sestra Božica upozorila je kako se ‘iz aviona’ moglo vidjeti da su novčanice lažne.

– Odmah sam prepoznala da su lažne. Bile su drukčije boje i kvalitete papira, zaštitna nit je čudno izgledala. Rekla sam da taj novac odmah unište. No, Slavica me nije poslušala – rekla je.

Prema optužnici, jedna trgovina iz Pitomače oštećena je za 271 kunu, čovjek koji je prodavao jaja za 160 kuna, a žena od koje su kupili odjeću za 200 kuna. Iznos štete veći je od primljenih lažnih novčanica jer su im prodavači uzvraćali ostatak od 71 kunu i 60 kuna.

čitam...
Loading...