Odluka Vlade

Slavko Tucaković izabran za glavnog zapovjednika hrvatskih vatrogasaca

Odlikovan je medaljom Grada Koprivnice, medaljom za posebne zasluge HVZ-a, Redom Danice s likom Katarine Zrinski od strane predsjednice RH, kao i mnogobrojnim odlikovanjima iz vatrogastva Republike Slovenije.

14:53h
0
Slavko Tucaković // Foto: Matija Gudlin

Vlada Republike Hrvatske imenovala je danas na zatvorenom dijelu 204. sjednice Slavka Tucakovića glavnim vatrogasnim zapovjednikom Hrvatske vatrogasne zajednice.

Tucaković je tako dobio novi mandat za tu dužnost. Od srpnja 2012. godine preuzeo je dužnost načelnika Sektora za vatrogastvo u Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje, ujedno i funkciju glavnog vatrogasnog zapovjednika Republike Hrvatske. U Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici imenovan je za glavnog vatrogasnog zapovjednika 21. veljače 2019. godine.

Od 2001. do 2012. godine zaposlen je kao zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Koprivnica, a u periodu od 2000. do 2009. godine i kao v.d. županijskog vatrogasnog zapovjednika Koprivničko-križevačke županije. Bio je i član Operativno-tehničkog stožera Hrvatske vatrogasne zajednice.

– Odlikovan je medaljom Grada Koprivnice, medaljom za posebne zasluge HVZ-a, Redom Danice s likom Katarine Zrinski od strane predsjednice RH, kao i mnogobrojnim odlikovanjima iz vatrogastva Republike Slovenije. Počasni je član 20-ak DVD-ova u Republici Hrvatskoj – stoji na stranicama Hrvatske vatrogasne zajednice.

čitam...
Loading...