Imenovala ga je Vlada RH

Slavko Tucaković predstavljen na novoj funkciji: Vatrogastvo je tu na dobrobit građana i njihove sigurnosti

Tucakovića je prošloga tjedna na tu funkciju imenovala Vlada, a tom odlukom nastaviti će svoj dosadašnji angažman na poziciji glavnog vatrogasnog zapovjednika koju obnaša od 2012. godine.

14:27h
0
Foto: HZV

Glavni vatrogasni zapovjednik Hrvatske, Slavko Tucaković, predstavljen je danas na konferenciji za medije u Zagrebu.

Tucakovića je prošloga tjedna na tu funkciju imenovala Vlada, a tom odlukom nastaviti će svoj dosadašnji angažman na poziciji glavnog vatrogasnog zapovjednika koju obnaša od 2012. godine. U svjetlu novog Zakona o vatrogastvu koji je na snagu stupio početkom ove godine, Tucaković postaje državni tajnik s obzirom da je navedenim zakonom Hrvatska vatrogasna zajednica preustrojena u Središnji državni ured nadležan za vatrogastvo.

Uz zahvale Vladi koja je prepoznala važnost vatrogastva kao neizostavnog čimbenika sustava domovinske sigurnosti, Tucaković je predstavio dosadašnji rad te novitete koji će unaprijediti hrvatsko vatrogastvo. Istaknuo je ulogu Hrvatske vatrogasne zajednice u izradi Nacionalne strategije razvoja vatrogastva, oblikovanju vatrogasnog sustava Republike Hrvatske, u izradi i provođenju te koordinaciji Programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku.

– Poučeni iskustvom od prošle godine, kada smo najviše požara imali u proljetnim mjesecima, ovogodišnji plan aktivnosti smo donijeli puno brže, kako bismo što prije započeli sa svim pripremnim radnjama za uspješnu borbu protiv požara otvorenog prostora – rekao je Tucaković te istaknuo da je naglasak u Programu aktivnosti stavljen i na preventivu.

Zbog unaprjeđenja preventivnog djelovanja, u djelokrug rada Hrvatske vatrogasne zajednice uključeni su i vatrogasni inspektori koji će obavljati nadzor rada dobrovoljnih društava i javnih vatrogasnih postrojbi.

– Vatrogastvo je tu na dobrobit građana i njihove sigurnosti, a isto tako vatrogasci moraju biti adekvatno opremljeni. Puno se radi na nabavi vatrogasne opreme koja mora biti u tijeku sa sve zahtjevnijim intervencijama s kojima se vatrogasci svakodnevno susreću – rekao je Tucaković.

čitam...
Loading...