14 C
Koprivnica
Utorak, 3. listopada 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Slike Mirne Kutleše u Galeriji S
S

Ne propustite

081206-kutlesa-mU koprivničkoj Galeriji S u subotu u podne otvorena je izložba slika Mirne Kutleše, mlade riječke autorice koja je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu diplomirala u klasi profesora Igora Rončevića. Izložba je ostvarena u suradnji s Formom biro i uz potporu Grada Koprivnice, a kustosice su Jelena Graovac, Marijana Rimanić i Tanja Špoljar, odnosno WO_kolektiv.

‘Imaginarne prizore autorica konstruira i prenosi putem medija slike, na način da su u potpunosti nalik ‘stvarnim’ preuzetim prizorima. Slika ili imago u ovom slučaju postaje slika i imago, gdje se imago iščitava kroz najmanje tri razine: kao vizualni znak, kao ono ‘nesvjesno’ u slici i kao svjesni čin upisivanja nesvjesnog koji se kroz autoričin jezik manifestira kao pitanje: ‘Čija je to stvarnost?’ i ‘Čija je to slika, prizor?’. Uz to što radove u cjelinu povezuje ono što autorica naziva ‘nepoznatim porijeklom’, čiju ‘nepoznatost’ određuju različite i isprepletene razine montiranja stvarnosti koja možda to i nije, većinu naslikanih prizora objedinjuje mjesto radnje – šuma, koju psihoanaliza tumači kao simbol nesvjesnog. Iako odabrani radovi zamućuju prije nego otkrivaju izvore pamćenja i proiciranja slika koje sačinjavaju pamćenje, nemogućnost detektiranja granice imaga i ‘stvarnog’ može se pokazati nelagodnom u jednakoj mjeri kao i suočavanje sa nesvjesnim’, napisale su kustosice izložbe u predgovoru kataloga.

 

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

super!

Kakav fantastičan odabir! Narančasti sako unio dašak ljeta u jesensko jutro, a samopouzdana brineta zna kako ga nositi sa stavom

Moderan, narančast, casual, upečatljiv i predivan! Pričamo o sakou koji je Koprivničanka obukla i koji je na prvi pogled privukao...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti