Sljedeće godine više od 500 milijuna kuna ulaganja u gradnju na koprivničkom području

13:16h
0
gradnja m

Iz koprivničkog će proračuna iduće godine oko 100 milijuna kuna biti izdvojeno za gradnju, a ukupno će u tu gospodarsku granu na području grada biti uloženo između 500 i 600 milijuna kuna i tako održati dosadašnja razina investiranja u izgradnju stambenih, poslovnih i drugih prostora. Rekao je to gradonačelnik Zvonimir Mršić članovima Obrtničkog savjeta na sastanku na kojem se razgovaralo o smjeru razvoja koprivničkog gospodarstva tijekom 2009. godine.

Kako je priopćilo Udruženje obrtnika, Mršić je na sastanku naglasio da je najvažnije sačuvati radna mjesta te dodao da Grad neće povisiti cijene komunalnih usluga niti će uvesti prirez, produžit će rokove isplate naručenih poslova te strože naplaćivati gradske prihode. Njegova poruka da radnici moraju biti plaćeni za svoj rad te da će Grad od Državnog inspektorata tražiti pojačanu provjeru istinitosti podataka o prihodima naišla je na veliko negodovanje predstavnika obrtnika, jer oni već godinama upozoravaju da država, županija i grad gube puno prihoda u sivoj ekonomiji.

Mršić je stoga od njih zatražio da mu dostave prijedloge rješenja tog problema, a Grad će onda kod Državnog inspektorata inzistirati na suradnji. Ugostitelji su negodovali zbog nadolazeće zabrane pušenja te najavili da će iduće jeseni otpustiti dio radnika, a građevinari zadovoljni količinom posla samo izdvojili da bi situacija bila još bolja kada bi kooperantske poslove češće dobivali domaći obrtnici. Proizvođači vina su, pak, priznali da već osjećaju posljedice globalne ekonomske krize, jer im prodaja sve više pada, a frizerke najavile da neće biti otpuštanja i poskupljenja usluga.

Izvor: www.radio-koprivnica.hr