PRVA ŽNL

Sloga nakon velike pobjede u općinskom derbiju dočekuje Miklinovec, Slatina: U zanosu smo, izvlačimo se iz sive zone

Sredinu ljestvice zauzeli su Drava Novigrad Podravski i Lipa. Nastavak sezone s obzirom na dosadašnje rezultate i broj bodova bit će im više nego miran te se obje ekipe mogu fokusirati na ostvarivanje što boljeg plasmana.

12:00h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Utakmice Županijskoga kupa su odigrane, a sada slijedi uskrsno, 19. kolo Prve ŽNL.

Uvjerljivo najzanimljiviji susret odigrat će se između Tomislav-Radnika Tomislava iz Drnja. Radi se o prvom i trećem sastavu prvenstva koje dijeli osam bodova. Ipak, nogometaši Drnja u prvome susretu slavili su s uvjerljivih 4-1.

MARKETING EPODRAVINA.HR

S druge strane tablice sučelit će se Sloga Miklinovec. Završnica sezone zasigurno će biti neizvjesna, uzevši u obzir kako se tri kluba nalaze u jednako toliko bodova razlike.

– Domaći nam teren daje prednost. Oni su blizu nas, tako da ćemo pobjedom napraviti puno. U zanosu smo, izvlačimo se iz sive zone nakon pobjede nad respektabilnim protivnikom, Bratstvom. Uz nastupe većine igrača imamo razloga za optimizam – započeo je predsjednik Sloge Branko Slatina.

Tvrdi kako imaju kvalitetnu ekipu u koju treba vjerovati. Spletom nesretnih okolnosti, prema riječima predsjednika, gotovo u svim utakmicama nisu mogli računati na puni sastav. Ispriječile su se razne obaveze, ozljede te kartoni.

– Moramo potvrditi bodove protiv Kunovčana. Ukoliko to ne napravimo, pomuzli smo kravu i prolili kantu s mlijekom – uz smijeh kaže predsjednik.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Borac lovi Drnje, Drava i Lipa u derbiju sredine

Borac se nada posrtaju Drnja, a kako bi eventualno smanjili šest bodova zaostatka za vrhom, morat će svladati legradski Graničar. Zadatak neće biti lagan jer su Legrađani u rujnu ovotjedne protivnike svladali s minimalnom razlikom.

U igri je još i Osvit koji će u ranom nedjeljom terminu ugostiti Mladost. Iako su udaljeni od začelja, Molvarci imaju šest bodova više od zadnjeg Kalinovca te su im bodovi potrebni kako bi osigurali mirni nastavak sezone.

Kalinovac će, pak, izlaz iz neugodne situacije tražiti protiv Tehnike u susretu koji će otvoriti nogometni vikend. U prvome su ogledu mreže mirovale.

Bratstvo je doživjelo promjene na klupi i poraz od posljednje Sloge. Gledajući poredak, protivnika slične kvalitete trebali bi imati u Prekodravcu.

Sredinu ljestvice zauzeli su Drava Novigrad Podravski i Lipa. Nastavak sezone s obzirom na dosadašnje rezultate i broj bodova trebao bi proći bez većih poteškoća.

Prva ŽNL, 19. kolo, subota/nedjelja, 16 sati:

Tehnika – Kalinovac / subota, 16 sati
Osvit – Mladost M / nedjelja, 10 sati
Drava – Lipa / 16 sati
Prekodravac – Bratstvo 
Sloga – Miklinovec
Borac – Graničar L
Tomislav-Radnik – Tomislav D

čitam...