Slovenski poslanici u Podravki

13:48h
0

Iz sačuvanih negativa koprivničkog majstora fotografije, osobito dokumentarne, Vladimira Kostjuka ”izvukli” smo dvije fotografije snimljene početkom sedamdesetih godina (prije 40 i nešto) prigodom dolaska delegacije slovenskih zastupnika u Podravku. Danas bismo rekli – parlamentaraca.

 Na slici su s njima poznati Podravkini stvaratelji, a također i rukovoditelji i na kraju generalni direktori, odnosno predsjednici Uprave, Vladimir Trojak na prvoj slici u sredini i Ante Babić na drugoj drugi s desna.

Objašnjenje tehnike: iako su slike nastale iz skeniranih neagtiva dorađene u fotoshopu, ne mogu imati veliku oštrinu niti briljantnost, jer smo tada snimali na izuzetno popularnim visokoosjetljivim filmovima od 400 asa, odnosno 27 DIN-a, koji su, za razliku od niskoosjetljivih, koji su se koristili za portrete i snimanje u studijskim uvjetima, imali krupno zrno. U Koprivnici se taj trend pratio od same pojave takvih fotografija (Polet i dr.), a Vladimir Kostjuk bio je taj koji je ”uvezao” novi stil fotografiranja.

čitam...
Loading...