-2.6 C
Koprivnica
Utorak, 7. veljače 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
TRAŽI SE RJEŠENJE

SLUČAJ BICIKLARNIK Sunara umanjio račun, spreman donirati i 15 bicikala, ravnateljica Pranjić: Nismo na tržnici, platit ćemo prema ugovoru, a donacije ne prihvaćamo
S

Bio ja u zatvoru ili što god, pošten rad se mora platiti i to je pravilo pa makar išli do Međunarodnog suda!, poručio je

Ne propustite

Rješenje oko naplate stalka za bicikle s nadstrešnicom ispred Osnovne škole u Goli još se ne nazire.

- Oglas -

Zagrebački poduzetnik Ivan Sunara, koji je u petak zabranio korištenje biciklarnika, a u subotu bio pozvan na obavijesni razgovor u policiju, jučer je školsko vodstvo pozvao na zdrav razum i ponudio novo rješenje. Stanje je za ovog poduzetnika neizvjesno, jer do kraja mjeseca mora isplatiti plaće za koje je računao da će osigurati sredstva od odrađenog posla u Goli. Osim plaća radnika, u redu naplate su već i dobavljači koji čekaju svoj dio ‘kolača’.

Sunara je ravnateljici Violeti Pranjić jučer poslao novi prijedlog naplate. Podsjećamo, prema ugovoru iz travnja prošle godine su Adria sport i OŠ Gola dogovorili radove za 83.000, odnosno 103.750 kuna s PDV-om. Za trajanja radova, kako tvrdi izvođač, došlo je do promjena, odnosno povećanja projekta koji je s prvotnih 10 narastao na 20 metara, prema željama ravnateljice. Shodno tome, narasli su i troškovi, a koje sada škola ne priznaje i ne želi ih platiti.

Biciklarnik, škola Gola
Foto: Ivan Balija

Sunara je prema jučerašnjem prijedlogu ponudio da mu se plati materijal u cijelosti od 110.000 kuna + PDV, dok bi ruke, odnosno rad naplatio po minimalnoj cijeni rada i plaće u RH, odnosno 700 eura po mjesecu, što bi iznosilo 2500 eura + PDV.

- Oglas -

– Ostatak od 3000 eura + PDV ćemo pokloniti najpotrebitijoj djeci OŠ Gola za bicikle, njih 15-ak ili nešto drugo što je toj djeci potrebno – predlaže Sunara te dodaje da bi ova donacija bila primjer pravog civiliziranog rješenja u odgojno-obrazovnom sustavu.

Na kraju je dodao kako se nije uplašio Policije u čijim je prostorijama proveo dobar dio subote.

– Bio ja u zatvoru ili što god, pošten rad se mora platiti i to je pravilo pa makar išli do Međunarodnog suda! – poručio je.

Biciklarnik, škola Gola
Foto: Ivan Balija

Ravnateljica Pranjić kazala je danas da traži rješenje.

– Platit će se onako kako smo ugovorili, on traži duplo višu cijenu što ja njemu kao ravnateljica ne mogu platiti. Nisam privatna osoba pa ćemo se dogovoriti. Shvatite ozbiljnost situacije gdje on nudi 197.000 kuna pa smanji na 193.000, pa kasnije nudi 146.000 plus PDV pa smo sad u petak došli na 110 tisuća kuna. Pa gdje smo, na tržnici? Ne ide to tako. Nije sporno da je on napravio posao i da ćemo mi platiti, ali taj iznos koji smo ugovorili, odnosno 103.750 kuna – objasnila je ravnateljica koja se ne slaže s tvrdnjama da je ona mijenjala dimenzije biciklarnika.

– On može svašta pričati, jel’ ima pisano? Nema nikakav potpisan dokument gdje je mene tražio suglasnost. Žao mi je što ga nisam zaustavila 23. kolovoza kada je došao betonirati. Nisam ja bila neugodna kao što je izjavio, vidjela sam ga dva puta, čak smo mu aneks ugovora slali putem e-maila da mu smanjimo troškove – veli Pranjić, koja ne pristaje na donacije kakve predlaže vlasnik Adria sporta.

Biciklarnik, škola Gola
Foto: Ivan Balija

– Nikakve donacije nećemo prihvatiti, želim riješiti to na pošten način da budemo svi zadovoljni, i ja i on – kaže.

Ravnateljicu smo pitali ne smatra li da je biciklarnik vrijedan 83 tisuće kuna u današnjim vremenima, kada školske ustanove jedva pokrivaju troškove i muče se s nabavkom osnovnim stvari poput wc papira i sapuna, malo pretjerana investicija.

–  Rađen je prema troškovniku, nisam to ja sastavljala. Gledala sam po gradu, svidjelo mi se što sam vidjela ispred škole Braće Radić i Srednje škole u Koprivnici pa sam poželjela napraviti nešto po uzoru na to. Mislila sam, kad već radimo, idemo i zatvoriti prostor, jer ovi u gradu imaju funkciju stalaka pa kad pada kiša, bicikli kisnu. Dosta naših učenika dolazi u školu s biciklima, bilo ih je prije po svakud parkiranih po parku, po travi, sad ćemo to riješiti – kazala je ravnateljica.

Biciklarnik, škola Gola
Foto: Ivan Balija
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

trakavica

Novi šok! Hrvatski posvojitelji zaustavljeni na izlasku iz Zambije

Nakon što je prekinut sudski postupak i Hrvatima zarobljenima u Zambiji naloženo je da napuste zemlju u roku od...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti