SLUČAJ DORIJAN: Stanko i Mateja danas su se vratili kući

19:07h
0
Stanko, Mateja i Dorijan // foto: Ivan Brkić

Centar ipak ne odustaje u namjeri da se dijete udomi

Izjave ministra Darka Milinovića da im nitko neće oduzeti sina ne drže vodu, a o tome i dalje odlučuje Sonja Petrović

Mateja (17) i Stanko (25) danas (srijeda), oko 18 sati, vratili su se kod njegove sestre Stanke u Koprivničke brege. U strahu da im Centar za socijalnu skrb ne oduzme sina, po drugi su puta izbivali, a nije ih bilo šest dana. Rekli su samo kako su bili na sigurnom.

Dočekala ih je cijela obitelj, Matejin brat, njegova djevojka, majka Katica, prijatelji. Svi su se izgrlili, a mali je Dorijan bio u centru pažnje. Kažu i da je dobio na kilaži, dok je on zadovoljno zijevao, što opovrgava izjave Sonje Petrović, ravnateljice Centra za socijalnu skrb, da se za dijete ne znaju brinuti te da je bilo pothlađeno, gladno i u krastama.

– Osjećam se dobro, lijepo je opet biti kod kuće, no već smo umorni od svega. Želimo samo pismenu potvrdu da Dorijan ostaje s nama i neka Milinović svoju poruku proslijedi Sonji Petrović – ponavljao je Stanko.

 

Očito da izjave ministra Darka Milinovića da im ga nitko neće oduzeti ne drže vodu, jer koprivnički Centar za socijalnu skrb nije povukao zahtjev da se dijete oduzme uz sudskog ovršitelja.

Dozvola za stupanje u brak prije punoljetnosti // foto: Ivan BrkićZa udomljavanje maloga Dorijana i dalje je nadležna Sonja Petrović, iako je ministar kazao da je zbog nepravilnosti u radu Centra, slučaj prebačen u Križevce. Tamo će se odlučivati o skrbništvu, a S. Petrović očito ostaje kod odluke da se dijete udomi, no jučer nam je u Centru rečeno da ravnateljica više ne daje nikakve izjave za medije.

Dobra je vijest u svemu da im je dopušteno da se vjenčaju, što oni dvoje jedva čekaju.

– Uskoro ćemo početi s pripremama za svadbu. Želimo ostati zajedno i nikada nećemo odustati u borbi za našega sina – rekla nam je Mateja.

Zahvalila se dobrim ljudima koji su ponudili svoju pomoć, a stigli su i paketi s odjećom i ostalim potrebštinama za Dorijana.

Sestra Stanka izrazila je zadovoljstvo što su opet svi na okupu i dodala kako i dalje mogu ostati kod nje u kući.

– Nećemo prihvatiti ponudu gradonačelnika Zvonimira Mršića da živimo u gradskom stanu, jer ćemo se nakon šest mjeseci opet morati seliti sa malim djetetom. Imamo gdje biti i ovdje nam ništa ne fali, a sve što trenutno želimo je pismeni dokaz da nam više nitko nikad neće pokušati uzeti sina – izjasnila se Mateja.

Mladi je par bio vidno umoran, no u svojoj su borbi, koja je potresla cijelu Hrvatsku i dalje ustrajni.

foto: Ivan Brkić // Koprivnica.net
tekst: Kristina Jošt // Glas Podravine

{vsig}vijesti/10-2011/111026-slucaj-dorijan{/vsig}