Slučaj Piškornica // Hoće li koprivničke ulice uskoro biti zatrpane smećem?

11:40h
0
Direktor Piškornice Mladen Jozinović na županovoj kavi s novinarima // Foto: Koprivnica.net

Direktor Piškornice d.o.o. Mladen Jozinović na županovoj je kavi s novinarima govorio o aktualnostima vezanima uz Regionalni centar za gospodarenje otpadom. Poznato je da je Grad Koprivnica preko gradonačelnice Vesne Želježnjak zatražio ulazak u vlasničku strukturu RCGO Piškornice zbog sredstava koja su dosad uložena u sanaciju odlagališta, ali jednoglasnom odlukom skupštine društva nije dopuštena mogućnost promjene društvenog ugovora, odnosno vlasnici će i dalje ostati četiri županije sjeverozapadne Hrvatske i Općina Koprivnički Ivanec.

Jozinović je rekao da se projekt više ne može zaustaviti, riječ je o strateškom projektu Republike Hrvatske. U početku bi trebao imati 80 zaposlenih, a vrijednost se kreće oko 760 milijuna kuna. Osim toga, završen je natječaj za izradu feasibility studije vrijedne 500.000 eura, namijenjene Europskoj komisiji zbog povlačenja sredstava iz europskih fondova.

– Snovi o promjeni već me polako nerviraju jer ozbiljan tim ljudi radi na razvoju projekta. Ja se u ime uprave moram braniti u ovakvim situacijama koje dolaze poglavito od pojedinaca s područja Grada i oštro ću zaustaviti to politikanstvo – rekao je Jozinović.

Grad je tražio i popust na cijenu odvoza otpada za svoje građane, i to zbog blizine odlagališta Koprivnici te zbog 30 milijuna kuna koji su uloženi u sanaciju terena. Jozinović je kazao kako je pitanje o popustu upućeno na procjenu zakonitosti Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske.

– Dnevnu politiku bih maknuo od provođenja projekta, a zasad ugovor nisu potpisali Grad Koprivnica i Općina Sokolovac. Želim korektnost, a mogu reći da bi građani Koprivnice osjetili da to idemo rješavati na brutalniji način.

Kad će se sve to riješiti?

– Svako strpljenje ima svoj kraj – znakovito je odgovorio Jozinović.