Slučaj ‘roštilj’ // SDP i laburisti: Forjanovo prozivanje i izvrgavanje ruglu je naprosto degutantno

12:55h
0
Laburist Darko Tetec (lijevo) priprema roštilj u pučkoj kuhinji uz pomoć laburističkog vijećnika Siniše Kavgića, zamjenice gradonačelnice Melite Samoborec (HNS) i gradonačelnice Vesne Želježnjak (SDP) // Foto: www.koprivnica.hr

Gradski odbori Hrvatskih laburista – stranke rada i Socijaldemokratske partije reagirali su u petak na ”izuzetno nekorektan i neprimjeren tekst” objavljen na Facebook stranici HDZ-a, potpisan od strane predsjednika GO HDZ-a Koprivnica Ernesta Forjana, koji su prenijeli i drugi mediji, a odnosi se na pripremu roštilja za korisnike pučke kuhinje u dvorištu gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

MARKETING EPODRAVINA.HR

”Kao što je poznato, vijećnici GV-a Grada Koprivnice su povodom Uskrsa donirali prehrambene proizvode za potrebe socijalnog dućana. Akcije je odrađena temeljem vlastite volje vijećnika. U akciju su se uključili vijećnici SDP-a, HNS-a, HSU-a, HDZ-a i HL-a. Tom prilikom postignut je načelni dogovor da jedan dan u mjesecu Svibnju organiziramo pripremu ručka za korisnike pučke kuhinje a troškove namirnica pokrijemo mi vijećnici sami iz osobnih sredstava.

Razlog našeg reagiranja je kopernikanski obrat u mišljenju i stavu Ernesta Forjana koji je bio jedan od sudionika sastanka (Forjan, Tetec, Gošek) na kojem su dogovoreni svi detalji u vezi realizacije ove akcije. Naime, nekoliko dana prije održavanja akcije obaviješteni smo od strane Ernesta Forjana da niti on niti ostali vijećnici HDZ-a neće sudjelovati.

Ernest Forjan osudio je gradske čelnike zbog roštilja u pučkoj kuhinjiPostupak čelnika jedne stranke koja participira u Gradskom vijeću i aktivno sudjeluje u dogovorima, a zatim od tih dogovora odustane, ponajviše govori o nedostatku odgovornosti i principijelnosti same osobe. Nesudjelovanje Ernesta Forjana u ovoj inicijativi i nije toliko iznenađujuće, ali nazivati cijelu ovu inicijativu predizbornom kampanjom, prozivati one koji su održali obećanje, izvrgavanje ruglu ove isključivo humanitarne akcije i rada izvršne vlasti Grada Koprivnice kao i Vlade RH-a je naprosto degutantno i za svaku osudu”, stoji u priopćenju kojeg su potpisali predsjednik koprivničkih laburista Darko Tetec i predsjednik koprivničkog SDP-a Zoran Gošek.

čitam...