Službeni rezultati // Pogledajte tko je sve izborio ulazak u novi saziv radničkog vijeća Podravke

11:08h
0
Ilustracija

PPDIV je dobio 10 mjesta u radničkom vijeću, tri mjesta pripala su Nezavisnom sindikatu Podravke, a dva Sindikatu radnika koncerna Podravke (SINPOD). Lista skupine radnika Podravke predvođena Matijom Hlebarom, koja je u prošlom sazivu imala sedam članova radničkog vijeća, jedan više nego PPDIV, ovaj put nije se ni natjecala.

Na oglasnim pločama koprivničke Podravke danas su i službeno objavljeni rezultati izbora za radničko vijeće. Kao što smo i jučer naveli, na izborima je glasovao 1621 od 2928 radnika na popisu birača. Sindikat PPDIV Podravke dobio je 1016 glasova, Nezavisni sindikat Podravke 326, dok je SINPOD skupio 221 glas. Pretvoreno u mandate, to znači da je PPDIV dobio 10 mjesta u radničkom vijeću, tri mjesta pripala su Nezavisnom sindikatu Podravke, a dva Sindikatu radnika koncerna Podravke (SINPOD).

Lista skupine radnika Podravke predvođena Matijom Hlebarom, koja je u prošlom sazivu imala sedam članova radničkog vijeća, jedan više nego PPDIV, ovaj put nije se ni natjecala.

U novi saziv radničkog vijeća s liste PPDIV-a ušli su Ksenija Horvat, Đurđica Bratković, Tihomir Mihoković, Marija Remetović, Željko Senjan, Josip Delorenci, Dražen Kraljić, Andrej Avirović, Vesna Ketterer i Nikolina Notersberg. Nezavisni sindikat Podravke u radničkom vijeću predstavljat će Martinka Marđetko Vuković, Željkica Martinec i Ranka Kodrić, a SINPOD Marijan Slukić i Vjekoslav Indir.

Za zamjenike članova radničkog vijeća Podravke d.d. izabrani su Nenad Hum, Lidija Mikulec, Branko Korošec, Ines Kukec, Jadranka Strnad, Marija Betlehem, Nevenko Kopričanec, Dubravka Švajcer, Sanja Milenkovski i Miroslav Lukčin iz PPDIV-a, Davorka Pravica, Ivan Đurkan i Jadranko Sabolek iz Nezavisnog sindikata Podravke, te Zvonko Zadravec i Sonja Havaić iz SINPOD-a.

Predsjednica izbornog odbora za provođenje izbora za Podravkino radničko vijeće Andreja Češnjaj otkrila je da bi konstituirajuća sjednica novog vijeća trebala biti 2. srpnja.

Članovi radničkog vijeća među sobom će odlučiti tko će ih predstavljati u Podravkinom nadzornom odboru. To je trenutačno Martinka Marđetko Vuković iz Nezavisnog sindikata Podravke. S obzirom na uvjerljivu pobjedu PPDIV-a na čijem je čelu u Podravki Ksenija Horvat, za očekivati je da će se to ubrzo promijeniti.

 

čitam...