tek mu je 16 godina

SLUŽBENO Lovro Zvonarek potpisao za svjetskog velikana, Slavenu rekordna odšteta

Zvonarek je najmlađi debitant u Prvoj HNL u povijesti Slavena Belupa, a ujedno je i najmlađi strijelac u povijesti HNL-a

10:58h
0
Lovro Zvonarek i Aleksandar Aleksovski
Zvonarek i Aleksovski u Münchenu // Foto: NK Slaven Belupo

Ono o čemu se dugo nagađalo, jučer je dobilo službenu potvrdu. Lovro Zvonarek, jedan od najvećih talenata u Slavenovoj povijesti, novi je igrač svjetskog velikana, Bayern Münchena. Ovim transferom koprivnički je klub ostvario najveći transfer u svojoj povijesti, čime su se pohvalili na svojoj službenoj stranici, ne otkrivši visinu istoga.

Dobra vijest je ta da će Zvonarek do kraja sezone ostati na posudbi u Koprivnici, a put Njemačke odlazi početkom sljedeće.

– Još uvijek mislim da nisam svjestan što se sve izdogađalo u posljednjih nekoliko mjeseci. Iznimno sam sretan što sam potpisao za klub kao što je Bayern München i što je moja obitelj, moja najveća potpora, danas uz mene da zajedno ovo proslavimo. Gledat ću na ovo kao ogroman motiv za još veći rad i odricanje. Drago mi je i da ostajem do ljeta u Slaven Belupu, u svom klubu koji me prepoznao i pružio mi priliku. Želim, zajedno sa svojim suigračima i stručnim stožerom, ostaviti trag ove sezone i igrati najbolje što mogu – poručio je 16-godišnjak.

Inače, Zvonarek je najmlađi debitant u Prvoj HNL u povijesti Slavena Belupa, a ujedno je i najmlađi strijelac u povijesti HNL-a, jer je Varaždinu krajem prošle sezone zabio sa 16 godina i 14 dana.

Kako se može vidjeti na fotografijama, prilikom potpisivanja ugovora društvo su mu u Münchenu pravili roditelji, direktor Slavena Aleksandar Aleksovski i član Uprave kluba Dejan Šomoci.