Općinsko vijeće

Smanjen je proračun Općine Legrad, iduće godine realizirat će se dva velika projekta

Objašnjene su novosti oko geotermalnog projekta, gospodarske zone Mali Pažut, kanalizacije, Šoderice i ostalih projekata. 

11:16h
0

Jučer, u ponedjeljak 30. listopada, održana je 5. sjednica Općinskog vijeća Općine Legrad. Sjednicu je otvorila predsjednica OV Snježana Kuzmić, a vijeću su prisustvovali svi vijećnici.

Općinski načelnik Ivan Sabolić nabrojio je projekte i događaje koji su ostvareni od posljednjeg vijeća, te je napomenuo koji su u tijeku realizacije. Vijećnici su upoznati s trenutnim natječajima i prijavama.

Objašnjene su novosti oko geotermalnog projekta, gospodarske zone Mali Pažut, kanalizacije, Šoderice i ostalih projekata.

Treća točka bila je rebalans Proračuna, koji je smanjen jer su dva velika projekta (Šetnica na Šoderici i cesta Mali Pažut) prebačeni za realizaciju u sljedeću godinu. Razlog prebacivanja je taj da još uvijek traje evaluacija projekta koji su prijavljeni na mjere 7.2. i 7.4. Rebalans je jednoglasno usvojen.

Izmijenjena Odluka o općinskim porezima, gdje je prolongiran Porez na nekretnine.

Iako je prema dnevnom redu bilo planirano biranje zimske službe, na raspisani javni natječaj nije pristigla niti jedna prijava.

Sve zamolbe o studentskim stipendijama pozitivno su usvojene. U akademskoj godini 2017/18 stipendiju će dobivati 11 studenata.

Nakon toga nije se moglo dodijeliti povjeravanje poslova prijevoza pokojnika za potrebe Općine Legrad jer na raspisani poziv nije stigla niti jedna prijava.

Odlučeno je da će  procijenjeno zemljište Školski vrt biti ponuđeno u zakup ili koncesiju prema  zamolbi tvrtke Karol Plus, ali nakon što JUO ispita mogućnosti i uvjete zakupa. Konačna odluka će se donijeti na sljedećoj sjednici.

čitam...