EHF KUP

Snažni Siofok dolazi u Koprivnicu, Saračević iznio nevjerojatnu činjenicu o mađarskom klubu: Pokazali smo da ne igra papir, smuljat ćemo nešto

Utakmica se igra u nedjelju u 15.30 sati u Sportskoj dvorani Gimnazije Fran Galović. Ulaznica više nema, no prijenos je na HRT-u 2.

14:00h
0
Foto: Ivan Balija
Selena Milošević, Zlatko Saračević i Dejana Milosavljević // Foto: Ivan Balija

Rukometašice Podravke Vegete jučer su rutinski odradile susret Prve HRL za žene, slavivši na gostovanju u BjelovaruNo, već za vikend očekuje ih novi ispit u gustom rasporedu – utakmica 4. kola EHF kupa protiv mađarskog Siofoka. Podsjetimo, igračice trenera Zlatka Saračevića protiv prošlogodišnjih osvajačica ovoga natjecanja u gostima su uzele vrijedan bod.

– U sedam dana druga utakmica sa Siofokom. Dolazi vrhunska ekipa. Neriješeno ondje ne znači ništa. Gostujući ili domaći teren njima ništa ne znači. Očekujem puno težu utakmicu – započeo je Saračević.

Foto: Ivan Balija
Dejana Milosavljević // Foto: Ivan Balija

Dejana Milosavljević i Selena Milošević složile su se s njegovim riječima, dodavši kako su mađarske protivnice možda isprva blago podcijenile Podravkašice.

– Prednost će biti domaći teren. Na papire su jača ekipa, ali pokazale smo kako to ništa ne znači – smatra D. Milosavljević.

– Velika imena, ali se bore i ljudi su kao i mi. Imaš respekt, ali to ne znači da ćeš dati manje od sebe. Nisu se toliko vraćale, dobitnim se pokazalo što smo im vukle u leđa, kažnjavale smo ih. Ne smijemo im razbraniti golmanice, realizacija mora biti na visokoj razini – dodala je S. Milošević.

Foto: Ivan Balija
Selena Milošević // Foto: Ivan Balija

Fascinantnu činjenicu iznio je Saračević. Naime, Gyor – još jedan vrhunski mađarski klub, često sudionik Final foura Lige prvakinja – jučer je nakon 12 godina upisao prvi domaći, prvenstveni poraz od ekipe koja nije Ferencvaroš. I to upravo od Siofoka, što dovoljno govori o kvaliteti ovotjednih protivnica Podravke.

– Radit ćemo na detaljima, velikih promjena u sedam dana ne može biti. Siofok je kompliciran za pripremiti. Igraju drugačije ovisno o tome jesu li na terenu Pena, Niombla, Tomori ili Penezić. Treba nam čvrsta, dobra obrana, što više lakih golova i bolji postotak šuta jer lako dolazimo do pozicija, a ne pogađamo. Cilj je što prije skupiti osam bodova kako bismo išli dalje. Još ništa nismo napravili. Utakmicu po utakmicu, nema kalkuliranja – objasnio je Saračević.

Foto: Ivan Balija
Zlatko Saračević // Foto: Ivan Balija

Važno je reći kako ulaznica više nema. No, za one koji do svoje nisu došli, direktan prijenos je na HRT-u 2. Očekuje se dolazak 200-ak mađarskih navijača. Sigurnosne mjere bit će pojačane zbog čega iz kluba navijače mole za strpljenje. Utakmica se igra u nedjelju u 15.30 sati u Sportskoj dvorani Gimnazije Fran Galović.