Novi sadržaji na podravskom moru

Šoderica je nezaobilazna destinacija za vruće ljeto, tu je novi paintball teren, lunapark, a u planu su i sportska igrališta

Novost je i to da će ovaj vikend i to na parkiralištu pokraj nekadašnjeg restorana Plavi labud biti postavljen mini lunapark. Za početak će biti postavljene dvije do tri sprave.

17:00h
0
U subotu će biti održan i turnir u odbojci na pijesku //Foto: Matija Gudlin

Ljetne vrućine neće biti tako teško podnijeti uz brojne sadržaje koji se nude na Podravskom moru.

Pri kraju je postavljanje dugoočekivanog paintball terena na Šoderici koje će se nalaziti preko puta Kampa, na travnatoj površini i očekuje se da će već ovaj vikend početi s radom.

Potvrdio nam je to Ivan Sabolić, načelnik općine Legrad.

Općina je, naime, tu površinu iznajmila jednoj tvrtki iz Sv. Petra Ludbreškog i to na vrijeme od 10 godina. O tome se raspravljalo na nedavno održanoj sjednici Općinskog vijeća te su vijećnici dali zeleno svijetlo za obogaćivanje Šoderice s još jednim zanimljivim sadržajem.

– S obzirom na to da je to nešto novo, dogovorili smo s tvrtkom da ćemo za taj najam uzimati 10 posto od prodaje ulaznica prvih godinu dana. Prema mojim informacijama, cijena će po osobi biti 100 kuna. Moći će ga koristiti svi zainteresirani, stanovnici i posjetitelji, tko god želi. Cijena će podrazumijevati korištenje terena i najam potrebne opreme. Neće to biti samo sadržaj za kroz lje

Obiteljski dan
Na Šoderici ne nedostaje ljetnih sadržaja // Foto: Ivan Brkić

to, već će biti otvoreno od proljeća pa do zime – kazao je Ivan Sabolić, načelnik.

Novost je i to da će ovaj vikend i to na parkiralištu pokraj nekadašnjeg restorana Plavi labud biti postavljen mini lunapark. Za početak dvije do tri sprave.

– Vidjet ćemo kakav će biti interes pa će, prema tome, doći i do povećanja broja sprava u lunaparku iduće godine. Uz to, uređujemo i drugo odbojkaško igralište uz ono koje već postoji na Lazinama jer će u subotu biti održan odbojkaški turnir – istaknuo je načelnik Sabolić.

No, još uvijek se čekaju rezultati natječaja Hrvatske turističke zajednice da bi se moglo krenuti s uređenjem rukometnog igrališta na pijesku i za vaterpolsko igralište, kao što je i najavljivano.

– Trebali smo još poslati dodatnu dokumentaciju što smo uradili i sad čekamo rezultate. Također, malo smo zapeli zbog nevremena koje je bilo s uređenjem igrališta za golf. U fazi smo raščišćavanja gradnja pa ćemo onda dalje krenuti s uređenjem toga – rekao je načelnik Sabolić.

Podravsko more ovo ljeto zaista obiluje brojnim sadržajima koji će, nada se načelnik općine Legrad, u još većem broju privući posjetitelje nego prijašnjih godina.

čitam...