PRVA ŽNL

Šokirani Borac u derbiju glavnih favorita dočekuje vodeće Bratstvo, Grabar: Takve utakmice najljepše je igrati, Jurčić: Neka bolji pobijedi

Molvarci s velikim skalpom na umu, u jedinom subotnjem susretu, gostuju u Legradu kod Graničara. Podjednaki ulazak u sezonu sugerira neizvjesnost.

16:00h
0
Nk Borac - Nk Bratstvo
Ilustracija // Foto: Ivan Brkić

Pomalo šokantan poraz protekli vikend doživio je, po mnogima, glavni favorit Prve ŽNL. Molvarska Mladost predvođena dvostrukim strijelcem Lukom Šiprakom srušila je Borac, nanijevši mu prvi poraz.

Mogli bismo reći kako je posrtaj došao u najgorem trenutku. Naime, Imbriovčani u nedjelju, u sklopu 4. kola, u jednom od onih susreta koje nazivamo utakmicama sezone dočekuju Bratstvo. Pretendente za naslov dijele tri boda. Kunovčani su startali uvjerljivim slavljima, a posebno raspoložen bio je Marko Jurčić s čak šest postignutih pogodaka.

– Uvijek može bolje. Dobro smo trenirali, rezultati se pokazuju. Suigrači pomažu, bez njih ništa ne bi bilo moguće – kazao nam je Jurčić.

Treća mu je ovo sezona koprivničko-križevačkog nogometa. Iako se, tvrdi, i dalje sa strane mogu čuti svakakvi komentari, a suci po njemu nisu na potrebnoj razini, zadovoljan je klupskom atmosferom.

– Dobro smo ušli u sezonu, imamo tri pobjede. Svi su zadovoljni, navijači dolaze u sve većem broju. Nadam se dobroj utakmici i pobjedi. Slavit će onaj tko će imati bolji dan i raspoloženije igrače – kazao nam je vodeći strijelac lige, rekavši, u kontekstu poraza Borca, kako svatko može izgubiti.

Jurčića će, kao najopasnijeg igrača, pokušati zaustaviti jedan od najboljih županijskih stopera Nikola Grabar. Pristigao iz Tehničara, već se pokazao kao veliko pojačanje za sastav trenera Zlatka Andrašića.

– Situacija je jasna, moramo dati sve od sebe i odigrati možda i najbolju utakmicu ove sezone. Bratstvo je u tri dosadašnje utakmice pokazalo da misli ozbiljno i moramo odgovorno pristupiti utakmici. Takve utakmice najljepše je i igrati – najavljuje Grabar.

Tehničar-Papuk // Igralište Cvetkovec
Nikola Grabar (žuti) Tehničar je zamijenio klubom iz Imbriovca // Foto: Mario Kos

Bez prevelike mudrosti, s pogledom prema naprijed, kaže kako protiv Mladostaša nisu bili na razini.

– Možda i jesmo glavni konkurenti za naslov, ali sigurno nismo jedini. Prerano je sada još pričati, ali pozitivni rezultati u ovakvim utakmicama svakako nam mogu dati potrebno samopouzdanje za nešto više – zaključuje.

Hlebinčani u zanosu, sučelit će se i bivši drugoligaši

Molvarci s velikim skalpom na umu, u jedinom subotnjem susretu, gostuju u Legradu kod Graničara. Podjednaki ulazak u sezonu sugerira neizvjesnost. Kalinovac je doživio pet pogodaka teški poraz od Lipe. Povratak na pobjedničku stazu tražit će u Đelekovcu, u jutarnjem terminu karakterističnom za Osvit. 

Hlebinčani bi na valu uvjerljiva slavlja i druge pozicije mogli nastaviti prikupljati bodove. Miklinovec kao posljednjeplasirani postavlja se kao idealna žrtva. No, mogu li žuti iznenaditi? U derbiju bivših drugoligaša sučelit će se Viktorija Panonija. Peterančani za sada bolje plivaju u prvoligaškom društvu, ali je, naravno, još uvijek prerano za donošenje bilo kakvih zaključaka.

Preostale parove čine Tomislav-Radnik Mladost Sigetec te Drava Novigrad Podravski i Prekodravac. 

Prva ŽNL, 4. kolo, 14./15. rujna, 16 sati:

Graničar L – Mladost Molve / subota
Osvit – Kalinovac / nedjelja, 10 sati
Viktorija – Panonija
Lipa – Miklinovec
Tomislav Radnik – Mladost S
Drava NP – Prekodravac
Borac – Bratstvo

čitam...
Loading...