Zimska služba u niskom startu

Sol i sipina te sve potrebna mehanizacija spremna za novi snijeg

12:23h
0
Snijeg
Foto: Ivan Brkić

Vozni park Zimske službe čini sedam kamiona, 11 traktora, tri utovarivača i dva gredera.

Povodom najave novog snježnog pokrivača ovoga vikenda, a možda već i danas u poslijepodnevnim satima, s predstavnicima Zimske službe na području grada Koprivnice sastao se v.d. gradonačelnika Mišel Jakšić.

– Do sada nisu zabilježene veće oborine, jedino je potencijalno probleme mogao stvarati led koji se uslijed niskih temperatura stvarao na kolnicima, ali mogu iskazati zadovoljstvo radom Zimske službe Grada Koprivnice koja je pravovremeno reagirala i odradila svoj posao kvalitetno. S obzirom na najavu novih oborina, ovim putem apeliram na građane da i oni pripaze i prilagođavaju se uvjetima na cestama – poručio je Mišel Jakšić i zaključio kako je Zimska služba spremna za zimske uvjete.

Sudionici sastanka su zaključili kako su osigurane količine soli i sipine za posipanje dovoljne i kako je sva potrebna mehanizacija spremna za pravovremenu reakciju.

Vozni park čini sedam kamiona, 11 traktora, tri utovarivača i dva gredera. Zimska služba provodi se prema programu izrađenom od strane Komunalca, a obuhvaća 251 848 kilometar nerazvrstanih cesta i 98.632 kilometara pješačko-biciklističkih staza, te javna parkirališta koja nisu pod naplatom koncesionara.

Sezona zimskog održavanja nerazvrstanih cesta, trgova, parkirališta i staza u Gradu Koprivnici započela je 15. studenoga 2016. i  trajati će do 15. travnja ove godine.