Slučaj Martinovka

Šou se nastavlja: Građani sada uzurpiraju Grošićevu parcelu

10:30h
0
Zemljište ispred koprivničke Martinovke // Foto Matija Gudlin
Zemljište ispred koprivničke Martinovke // Foto Matija Gudlin

Iako privremena mjera omogućava stanarima i vlasnicima objekata u Martinovki prolaz do zgrade i njihovih parkirališta, brojni građani iskoristili su priliku da besplatno parkiraju na parceli Darka Grošića.

Privremenom mjerom koju je sud odredio u slučaju koprivničke zgrade Martinovke omogućeno je uklanjanje tri metra ograde radi nesmetanog prolaska stanara i vlasnika poslovnih prostora od florijanskog trga do zgrade i njihovih parkirnih mjesta.


Međutim, brojni građani iskoristili su priliku i parkiraju svoje osobne automobile na privatnom zemljištu Darka Grošića, koprivničkog građevinskog poduzetnika.

– Radi se o pogrešnoj odluci suda, a o tome će na osnovi žalbe županijski sud do kraja veljače sve reći – rekao je Grošić.

S druge strane, iz koprivničkog Odvjetničkog ureda Katarina Vuljak koji zastupa suvlasnike poslovno-stambene zgrade objasnili su kako je to Grošićev problem.

– Nitko od stanara ili vlasnika poslovnih prostora ne parkira na njegovom zemljištu niti se koristi prolazom koji nije predviđen privremenom mjerom – rekli su oni.

Dodali su kako Grošić, ukoliko želi, može postaviti znak zabranjeno parkiranje ili zvati pauk da ukloni nepropisno parkirana vozila s njegovog zemljišta.

Podsjetimo, sudskom odlukom od 18. siječnja stanarima i vlasnicima poslovnih prostora omogućeno je da angažiraju majstore koji će ukloniti dio ograde, kako bi se omogućio nesmetani ulazak u zgradu. Do određivanja ovakvog sredstva prisile došlo je nakon što se Grošić oglušio na prvo sudsko rješenje, odnosno privremenu mjeru, od 13. siječnja prema kojem je ogradu trebao ukloniti u roku od 24 sata.

čitam...