UPOZORENJE POLICIJSKE UPRAVE

Spaljivanje granja može dovesti do požara. Da se to ne bi dogodilo, ovo su četiri mjere kojih se valja držati

Naravno, bude li potrebno, nužno je pozvati vatrogasce na 193, policiju na 192 ili Centar 112 na 112. A tu su i visoke kazne. 

08:38h
0
Foto: Matija Gudlin

Stiglo je ljepše vrijeme, što znači da kreću poljoprivredni i drugi radovi na otvorenom. Dio aktivnosti toga tipa jest i spaljivanje korova, suhog raslinja ili granja.

Policijska uprava koprivničko-križevačka stoga podsjeća i upozorava građane da nekontrolirana vatra može prouzrokovati požar.

– Prilikom spaljivanja često dolazi do požara velikih brzina koji oslobađaju veliku količinu topline uz visoku temperaturu te ugrožavaju imovinu i ljudske živote. U slučaju spaljivanja biljnog otpada apeliramo i pozivamo građane da obrate posebnu pozornost pri nadziranju vatre i rukovanju lako zapaljivim predmetima i tvarima – stoji u priopćenju.

Naravno, bude li potrebno, nužno je pozvati vatrogasce na 193, policiju na 192 ili Centar 112 na 112. A tu su i visoke kazne.

Spaljivanja obavljati samo danju i za mirna vremena, oko mjesta na kojem će ložiti vatru očistiti travu i dugi zapaljivi materijal, osigurati vodu i druga priručna sredstva za gašenje i ne napuštati mjesto loženja dok se vatra nije u potpunosti ugasila, to su četiri mjere koje policijska uprava ističe i kojih se valja pridržavati.

čitam...