Spašeni milijuni namijenjeni plaćama Hartmannovih zaposlenika

13:10h
0
Ilustracija

S računa tvrtke Hartmann sofisticiranim računalnim kriminalom ukradeno je oko 800 tisuća kuna, prenosi Podravski list.  

Nestanak novca i neobičnu transakciju primijetili su djelatnici financijske službe tvrtke. Nakon što je provedena interna kontrola, slučaj je prijavljen koprivničkom Općinskom državnom odvjetništvu koje je zatražilo pomoć policije. Nije poznat način na koji je novac ukraden, ali navodi se kako je sve izvršeno u poslovnici jedne banke u Zagrebu. Pretpostavlja se kako je novac prebačen na nepoznati račun ili kako je u toj poslovnici isplaćen u gotovini jer su lopovi imali sve podatke potrebne za autorizaciju transakcije.  

Hartmann - jedna od najuspješnijih koprivničkih tvrtkiŠteta mogla biti i veća

Iz izvora bliskih istrazi doznajemo kako se krađa bez presedana dogodila još početkom veljače. Počinitelj je navodno internacionalna hakersko-kriminalna skupina otprije poznata policiji te se vjeruje kako se kriminalistička istraga obavlja i u suradnji s internacionalnim policijskim subjektima. Doznajemo i kako su u Hartmannu imali sreću u nesreći jer se krađa navodno dogodila upravo nakon što su isplaćene plaće. Da je novac za plaće u trenutku krađe bile na računu, šteta bi vjerojatno bila i za više od dva milijuna kuna veća, a zaposlenici bi vjerojatno ostali “kratkih džepova”.  

Iz Hartmanna nismo uspjeli dobiti nikakve informacije i još uvijek su bez komentara, a glasnogovornik Policijske uprave koprivničko-križevačke potvrdio nam je kako je istraga kaznenog djela gospodarskog kriminaliteta u tijeku te kako će, kad istraga završi, javnost moći saznati više o ovoj nesvakidašnjoj krađi.