0.7 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 30. siječnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
županija osigurala 90.000 eura

Specijalističke ambulante u Đurđevcu i Križevcima u osam godina obavile preko 35 tisuća pregleda, Koren: Zahvaljujući njima smanjili smo liste čekanja u Koprivnici
S

U 2022. godini kroz ovaj program je ostvareno 4220 specijalističkih pregleda, što je, inače, 600 pregleda više nego godinu ranije

Ne propustite

Specijalističko-konzilijarna zdravstvena zaštita u Križevcima i Đurđevcu provodi se već osmu godinu zaredom, a danas je potpisan još jedan Sporazum o suradnji na osiguranju i provedbi ove usluge.

- Oglas -

Na samom početku Darko Koren, župan Koprivničko-križevačke županije, istaknuo je koliko je ovaj program važan, kao i, naravno, njegova provedba u spomenuta dva grada. Ugovore je potpisao s Matom Devčićem, ravnateljem Opće bolnice dr. Tomislav Bardek, Mirjanom Hanžeković, ravnateljicom županijskog Doma zdravlja, i Draženkom Vadlom, ravnateljicom Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije.

– Ove godine smo u proračunu osigurali preko 90 tisuća eura za ovaj program, a prošle godine je to u kunama bilo oko 680 tisuća kuna. U 2022. godini kroz ovaj program je ostvareno 4220 specijalističkih pregleda, što je inače 600 pregleda više nego godinu ranije – rekao je župan Koren te dodao kako je ovo pokazatelj kako je usluga itekako prepoznata od strane stanovnika spomenutih gradova.

Darko Koren // Foto: Dragana Pandža

Inače, u osam godina provedbe programa obavljeno je preko 35 tisuća pregleda, a to potvrđuje koliko je usluga zdravstvene zaštite dostupna svim građanima, istaknuo je župan.

- Oglas -

– Liste čekanje u Koprivnici su samim time smanjene. U Križevcima djeluje pet specijalističkih ambulanti, psihijatrija, ortopedija, interna medicina, otorina i urologija, a u Đurđevcu četiri – interna, opća kirurgija, otorinolaringologija i urologija – istaknuo je te dodao kako je Oftalmološka ambulanta u Đurđevcu odnedavno dostupna svih pet radnih dana u tjednu.

Ravnatelj Mato Devčić nadovezao se na župana te rekao kako smatra da je naša županija  ispred vremena po mnogočemu te da je ulaganje u ovaj program ‘ulaganje koje se višestruko vraća’.

Mato Devčić // Foto: Dragana Pandža

– Niz specijalnosti koje odlaze u Križevce i Đurđevac omogućavaju na određeni način rasterećenje pružanja zdravstvenih usluga u Koprivnici. Inače, bolnica u Koprivnici bilježi porast broja specijalista i subspecijalista u posljednjih šest godina, te odlazak u Križevce i Đurđevac ne predstavlja problem s obzirom na dovoljan broj liječnika. Radi se o 160 liječnika, od kojih je 100 specijalista ili subspecijalista rekao je Devčić.

Mirjana Hanžeković, ravnateljica županijskog Doma zdravlja prilikom potpisivanja Sporazuma spomenula je kako je važno što se ovim programom povećala dostupnost specijalista u primarnoj zdravstvenoj zaštiti.

– Rasterećenje bolničkog sustava na ovaj način i povećanje razine dostupnosti i kvalitete zdravstvene zaštite našim pacijentima bez odlaska u bolnicu je nešto na čemu moramo raditi – rekla je M. Hanžeković.

Mirjana Hanžeković // Foto: Dragana Pandža

Dodala je kako bez educiranog kadra ne bi bilo ni kvalitete, a to je ono što su zadnjih godina suradnjom svi skupa postigli.

Na samom kraju Draženka Vadla je istaknula koliko je upravo ta sloga ključna.

– U zajedništvu gradimo bolju budućnost i bolju zdravstvenu zaštitu našim građanima i sloga je ključna da bi se ovaj projekt ostvario. Mi smo jedan mali kotačić u ovom procesu, osiguravamo prostor da naši specijalisti mogu pružati zdravstvenu zaštitu u njima – zaključila je D. Vadla.

Draženka Vadla // Foto: Dragana Pandža
Foto: Dragana Pandža
Foto: Dragana Pandža
Foto: Dragana Pandža
Foto: Dragana Pandža
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

ludbreška atrakcija

FOTO/VIDEO Roda Pera nije odletjela na jug, o njoj ove zime brine Stjepan: Prirasla nam je srcu, građani ju hrane i neopisivo joj se...

Poznato je da rode iz naših u toplije krajeve sele krajem kolovoza. No jedna roda ostala je Ludbregu, a...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti