Spin liga u ribolovu // Uspješni nastupi Kuzmića i Hanžekovića

15:37h
0
Hrvoje Kuzmić

Prošlog vikenda održano je 3. i 4 kolo Hrvatske Spin lige (ribolov pastrva s obale umjetnim mamcima). U ligi sudjeluje 16 natjecatelja, među kojima i Hrvoje Kuzmić iz ŠRK Šoderice Koprivnica te Mirko Hanžeković iz Koprivnice kao natjecatelj ŠD Klen iz Svete Marije u Međimurju.


Natjecanje je održano na kanalu HE Dubrava u Međimurju kod Svete Marije. Kanal u dužini 12 km je jedna od najpopularnijih pastrvskih voda u Hrvatskoj sa jako puno riba.

U 3. kolu u subotu po vjetrovitom i hladnom vremenu lovilo se jako teško uz malo ulovljenih pastrva. U takvim uvjetima najbolji je bio Mario Matijašić iz ŠRD Ogulin, drugi Ante Mrkonja iz ŠRD Krke Knin, dok treće mjesto zauzeo je David Brletić iz ŠRD Ogulin.

U četvrtom kolu u nedelju lovilo se puno bolje nego prethodni dan, po toplom i sunčanom vremenu. Najbolji je bio Mirko Hanžeković iz domaćeg ŠRD Klen Sveta Marija, drugo mjesto zauzeo je Hrvoje Kuzmić iz ŠRK Šoderice Koprivnica dok je treći bio Željko Kuk iz ŠRD Piškor Zagreb.

Glavni sudac natjecanja Toni Kedmenc odlično je vodio natjecanje.

Nakon 4. kola natjecanja u vodstvu je Mijo Boras iz ŠRD Peščenice Zagreb, drugi Mario Matijašić iz ŠRD Ogulin, a treći Karlo Roštaš iz ŠRD Pešćenice.

Hrvoje Kuzmić iz ŠRK Šoderice Koprivnica nalazi se na 4. mjestu dok je Mirko Hanžeković iz ŠRD Klen Svetza Marija na 7. mjestu.

Do održavanja slijedeća dva kola, 5. i 6. koja održavaju početkom lipnja na stazi rijeka Dobra u Ogulinu slijede natjecanja na kojima sudjeluje reprezentacija Hrvatske.

Prvo je ovaj vikend u Češkoj na 3. međunarodnom kupu Trout Union na kojemu sudjeluju 22 ekipe a nakon toga krajem svibnja slijedi 13. Svjetsko prvenstvo Irskoj gdje kao članovi reprezentacije sudjeluju Hrvoje Kuzmić i Mirko Hanžeković iz Koprivnice.

Mirko Hanžeković

čitam...