INCIDENT NA SUDU

Splićanin koji se zbog nenošenja maske sukobio s policajcima tvrdi da je napadnut: Pripa san se, reagira san u afektu

Protiv ovog 28-godišnjaka bit će podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, a izdan mu je i obavezni prekršajni nalog zbog sumnje u počinjenje prekršaja opisanog u čl.47 st.2 t.9 Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

08:52h
0
Foto screenshot

Splitska policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad Antom Radanom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prisile prema službenoj osobi, piše Slobodna Dalmacija. Protiv ovog 28-godišnjaka bit će podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, a izdan mu je i obavezni prekršajni nalog zbog sumnje u počinjenje prekršaja opisanog u čl.47 st.2 t.9 Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.


Kako piše Slobodna Dalmacija, Ante Radan je u utorak u jutarnjim satima bio na sudu na Dračevcu gdje se sukobio s tri pravosudna policajca.

– Sve ono što je objavljeno na portalima nije istina. Želim da se zna moja priča i postoji snimka koja pokazuje da sam ja napadnut i da sam reagirao u afektu. Ja sam oko 11 sati doša na sud na Dračevac već treći put u zadnjih nekoliko dana – otkrio je za ‘Slobodnu Dalmaciju’ Ante koji tvrdi da se na splitskom Općinskom sudu nalazio jer je morao podići papire za suprugu Brazilku.

– Uredno sam, kao i prethodna dva puta, ušao na ulaz s maskom na licu, prošao sam proceduru ulaska i sve je bilo u redu. Pa da nisam imao masku na ulazu ne bi me ni pustili – dodao je mladić koji je kraj sukoba dočekao poprskan suzavcem i s rukama u lisičinama.

– Dok sam čekao da dođe službenica u sobu 48 gdje sam trebao uzeti taj papir, vidio sam da pola ljudi koji prolaze po hodniku nema masku pa sam je i ja skinija jer nisam moga disati. Kada je službenica došla, stavio sam masku i ušao u sobu i nakon što sam dobio dokument zbog kojeg sam došao spustio sam se stepenicama prema izlazu skidajući masku u hodu.

Tamo su stajala trojica pravosudnih policajaca. Jedan mi je rekao da nemam masku i da me više neće pustiti, a ja sam mu, onako u prolazu, odgovorio da neću masku stavljati tamo di ne moran.

I taman kad sam krenija uhvatiti kvaku izlaznih vrata, osjetija sam da me netko čupa za ruku baš onako agresivno. Priznajem, reagirao sam mahinalno, a malo sam se i pripa. Uhvatio sam ga za vrat i odgurnija na neki stol.

Tad su doletili i ostali i bacili me. Dok sam bija svladan na podu su me tukli i batinali, postoji snimka i svjedoci koji će to potvrditi – optužio je pravosudne policajce te dodao kako misli da je napadnut bez pravog razloga.

Kriminalističko istraživanje nad njim provela je Druga policijska postaja u Splitu.

 

čitam...