Veliko priznanje

Sportaši koprivničke gimnazije drugi u državi prema ostvarenim rezultatima

11:42h
0
Prilikom primanja nagrade // Foto: Gimnazija

Najzaslužniji za taj uspjeh su talentirani i marljivi učenici.

Hrvatski školski sportski savez je u hotelu Aristos svečano dodijelio nagrade školskim sportskim društvima koja su ostvarila najbolje sportske rezultate u školskoj godini 2015./2016.


Za utvrđivanje najboljih školskih sportskih društava bodovale su se pobjede na županijskim školskim sportskim natjecanjima, nastupi i uspjesi na poluzavršnim i završnim natjecanjima Državnog prvenstva školskih sportskih društava Republike Hrvatske te nastupi i uspjesi na međunarodnim školskim sportskim natjecanjima.

– Između 392 školska športska društava u Republici Hrvatskoj naše je gimnazijsko ŠŠD Gimnazijalac ostvarilo fantastičan rezultat plasiravši se na drugo mjesto, odmah iza Športske gimnazije iz Zagreba, a ispred Gimnazije iz Čakovca – obavijestio nas je ponosan ravnatelj koprivničke gimnazije Vjekoslav Robotić.

Foto: Gimnazija

Dodao je kako je rezultat tim vrjedniji jer je škola u samo 10 godina postojanja Hrvatskog školskog športskog saveza, već treći puta pojavljuje u samom vrhu najbolje plasiranih ŠŠD-a s dva druga i jednim trećim mjestom.

Priznanja najboljima uručili su predsjednik Saveza Nikola Perković i pomoćnica ministra za sport Janica Kostelić.

Najzaslužniji za taj uspjeh su talentirani i marljivi učenici, koji imaju veliku podršku ravnatelja Gimnazije Fran Galović te aktiv profesora tjelesne i zdravstvene kulture u sastavu: Damir Radaković, Marina Tomac-Rojčević, Ranko Gojković, Filip Šalamon, Natalija Šalamon i profesor biologije Miroslav Samardžić koji uspješno vodi badmintonsku ekipu škole.

Ovakav rezultat postiglo je 140 učenika, sportaša gimnazije koji su se tijekom godine natjecali u osam sportova i to nogometu, rukometu košarci, odbojci, badmintonu, stolnom tenisu, atletici i krosu u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Priznanje na ponos cijele gimnazije // Foto: Gimnazija

Natjecali se u četiri razine, gradska, županijska, poluzavršna i završna natjecanja. Na samu završnicu, Državno prvenstvo, učenici su se plasirali iz badmintona (djevojke), nogometa (mladići), rukometa (djevojke) i košarke (djevojke). Važno je istaknuti i da gimanzijski sportaši imaju veliku potporu i u lokalnoj zajednici koja se manifestira u suradnji sa sportskim klubovima i njihovim trenerima.

– Osim natjecateljskog sporta, u Gimnaziji se sve više učenika nastoji uključiti i u rekreativni sport kroz slobodne aktivnosti i međurazredna natjecanja – kaže Robotić.

Napominje i da se nastoji unaprijediti nastava tjelesne i zdravstvene kulture uvođenjem novih, suvremenih oblika rada kao što su rad na popularnom trx užetu, pilates loptama, step klupicama te primjenom različitih mobilnih aplikacija za unapređenje i praćenje trenažnog procesa što dodatno motivira učenike za bavljenje sportom.

– Malo koja škola se može pohvaliti da ima više od 70 posto učenika uključeno u sport, pa stoga ovakvo visoko priznanje sigurno nije slučajnost. Ni jedna škola u našoj županiji nije od osnutka Hrvatskog školskog sportskog saveza dobila ovakvo priznanje koje je koprivnička gimnazija dubila tri puta – zaključio je ravnatelj te dodao kako se nada da će lokalna zajednica znati prepoznati i nagraditi navedeni rad i postignute rezultate učenika i profesora gimnazije.

 

čitam...