zasluženo

Sportska dvorana koprivničke Gimnazije mijenja ime, zvat će se po velikanu i legendarnom treneru

Ovaj prijedlog naći će se na stolovima gradskih vijećnika u utorak na sjednici Gradskog vijeća

16:01h
0
Foto: Gimnazija Fran Galović
Dvorana bi u budućnosti trebala nositit Bepovo ime // Foto: Gimnazija Fran Galović

Rukometašice Podravka Vegete i brojni polaznici koprivničke Gimnazije, ubuduće će svoje utakmice igrati, odnosno nastavu tjelesnog odgoja održavati, u dvorani Josipa Samaržije Bepe.

Naime, ovaj prijedlog naći će se na stolovima gradskih vijećnika u utorak na sjednici Gradskog vijeća i ako ga prihvate, dvorana na Lenišću nosit će ime rukometnog velikana, koji je uvelike zaslužan za sve ono što je najtrofejniji hrvatski ženski kolektiv u Hrvatskoj postigao u svojoj povijesti.

Slobodno možemo reći da je Bepo jedan od tvoraca modernog rukometnog kluba, a njegova priča počela je davne 1960. godine, kada je od Vinka Zembera preuzeo vođenje rukometašica. Uveo je klub u najviši rang rukometa i 1966., odnosno 1967., osvojio prve naslove prvaka u tadašnjoj Prvoj saveznoj ligi.

Nizao je uspjehe na raznim pozicijama, bio selektor i trener bivše Jugoslavije, vodio i neke muške momčadi, a vratio se u Podravku i Koprivnicu 1989., kada je klub bio u Drugoj ligi. Odmah je rukometašice vratio u elitni rang i počeo stvarati veliku Podravku kakvu poznajemo i danas. Drugim riječima, stvorio je jedan od najjačih rukometnih klubova u Europi.

Trener prve ekipe bio je do 1994. godine, nakon čega je ostao u klubu kao direktor, a kao zahvalu za sve što je napravio dobio je 1999. godine Nagradu Grada Koprivnice. Zauvijek nas je napustio 2001. godine, a njemu u čast još uvijek se igra Bepov Memorijal, na kojem u Koprivnici igraju ponajbolje europske ekipe.

Ukratko, ako je netko zaslužio da dvorana nosi njegovo ime, onda je to svakako veliki Josip Samaržija Bepo. Nema sumnje kako će itekako ponosna biti supruga Ana, također legenda Podravke, koja će se pamtiti kao jedna od najvećih igračica kluba.

čitam...