Sportske igre mladih okupile mnoštvo djece na Zrinskom trgu

09:02h
0
Sportske igre mladih u Koprivnici

Na Zrinskom trgu u Koprivnici u petak je održan  Coca-Cola Cup koji je okupio više od pet stotina natjecatelja koji su imali i značajnu podršku svojih navijača.

Tijekom travnja i svibnja Coca-Cola Cup će na trgovima 24 hrvatska grada okupiti djecu od 12 do 15 godina kako bi ih animiralo za sudjelovanje na 17. Sportskim igrama mladih koje su prošle godine okupile 83.374 natjecatelja, a ovog se ljeta očekuje i veći broj. Osnovni je cilj Coca-Cola Cupa osvijestiti djecu i mlade o važnosti bavljenja sportom i redovite tjelesne aktivnosti u borbi protiv pretilosti i postizanju dobre tjelesne forme i zdravlja.

Dobro raspoloženu djecu, nastavnike i roditelje pozdravila je gradonačelnica Koprivnice Vesna Želježnjak koja je tom prigodom istaknula  kako je Koprivnica grad poznatih sportaša pa stoga i ne čudi što su prepoznali Sportske igre mladih koje su doista velik i značajan projekt.

– Radosni smo što ste u našem gradu jer mi itekako mnogo ulažemo u sport i zdravlje naše djece – dodala je Vesna Želježnjak.

– Želim vam se prije svega zahvaliti što je grad Koprivnica partner Sportskih igara mladih jer bez podrške lokalne zajednice doista ne bi bilo moguće razvijati ovu, kako volimo reći, najveću sportsku, amatersku manifestaciju – naglasio je Tihomir Gudić, izvršni direktor SIM-a i dodao kako nakon ove uvodne manifestacije, Coca-Cola Cupa, započinju prijave za Sportske igre mladih 2013, a to se može uraditi već od danas putem interneta na www.igremladih.org ili na Facebook stranici Sportskih igara mladih.

Dok su uvaženi gosti govorili, njihovi mali sugrađani svim srcem su se borili na terenima Coca-Cola Cupa i to, kao i do sada, u cageballu i graničaru, a kao i u dosadašnjim gradovima mjerila se brzina udarca te tko može najduže žonglirati loptom bez da mu padne na tlo.

Najbolji u cageballu su bili članovi ekipe ”Hop-cup” koji su u finalu bili bolji od ”Centralnog grijanja” .

Što se tiče natjecanja u graničaru, najuspješniji pa time i najsretniji jer putuju direktno na Završnicu u Split bili su članovi ekipe ”Pitomača” koji su bili bolji od OŠ Molve ŠŠD Mladost.

U tehniciranju loptom nevjerojatnu vještinu pokazao je Mihael Besten, a najubojitiji udarac loptom od čak 59 km/h imao je Ivica Schmidt.

Sljedećeg tjedana Coca-Cola Cup i Sportske igre mladih sele u Varaždin, Jastrebarsko, Zagreb…