Sportske igre mladih posjetile Koprivničko-križevačku županiju

14:19h
0
Sportske igre mladih // Foto: Arhiva
Sportske igre mladih // Foto: Arhiva

Na današnjem sastanku s izaslanstvom Sportskih igara mladih zamjenik župana Koprivničko – križevačke županije Ivan Pal obećao je punu potporu u organizacijskom, tehničkom i financijskom smislu. Izvršni direktor Sportskih igara mladih Tihomir Gudić izrazio je zadovoljstvo dugogodišnjom dobrom suradnjom s Koprivničko – križevačkom županijom i zahvalio se na pomoći.

Tema razgovora bili su i dosadašnji uspjesi djece i mladih iz Koprivničko – križevačke županije koja su na Sportskim igrama mladih bilježila dobre rezultate. Prošle godine, najveća sportska amaterska manifestacija u Hrvatskoj, okupila je 51.350 natjecatelja, od čega je 1791 iz Koprivničko-križevačke županije. Želja organizatora ove sportske manifestacije je poboljšati uvjete natjecanja kako bi se 2011. okupio još veći broj sudionika, kojima se pruža prilika doći do velikog finala u Splitu. Iz tih razloga, predstavili su novu koncepciju natjecanja na regionalnoj razini: umjesto dosadašnjih šest međužupanijskih natjecanja, natjecanje će se biti podijeljeno na tri regije: Istok, Srednju Hrvatsku i Jug.

Uz Koprivničko-križevačku županiju, regija Istok obuhvaća i sljedeće županije: Bjelovarsko-bilogorsku, Brodsko-posavsku, Međimursku, Osječko-baranjsku, Požeško-slavonsku, Varaždinsku, Virovitičko-podravsku i Vukovarsko-srijemsku.

Pružajući sadržaj djeci u sportskom obliku Sportske igre mladih potiču razvoj temeljnih vrijednosti svakog civiliziranog društva: toleranciju, prijateljstvo i nesebičnost među djecom i mladima. “Naše djelovanje je utjelovljeno u sloganu kojim dajemo konkretan doprinos našoj društvenoj zajednici: “Živimo život bez droge jer droga uzima život,” zaključio je Gudić.

Ovogodišnje prijave za Sportske igre mladih odvijat će se od 1. svibnja do 15. lipnja 2011. godine. Sve relevantne informacije za djecu i mlade, osim na web stranici, mogu pronaći na Facebook-u. Kao i svake godine, prijave i sudjelovanje na Sportskim igrama mladih su besplatni.