Sportski ribolov // Član Šoderice Hrvoje Kuzmić prvak Hrvatske spin lige

14:33h
0
Hrvoje Kuzmić osvojio je prvo mjesto u Hrvatskoj spin ligi

Završila je jubilarna 10. sezona Hrvatske Spin lige. Posljednja dva kola (7. i 8. kolo) lige u ribolovu pastrva s obale umjetnim mamcima održano je na rijeci Dobri kod Ogulina.


Natjecanje je održano u idealnim vremenskim uvjetima uz nešto niži vodostaj rijeke Dobre.

U 7. kolu najbolji je bio Mirko Hanžeković iz ŠRD Klen Sv. Marija, ispred Hrvoja Kuzmića iz ŠRK Šoderice Koprivnica i Karla Roštaša iz ŠRD Peščenice Zagreb.

Ribolovci koji su izborili nastup u reprezentaciji Hrvatske

Osmo kolo lige bilo je jako zanimljivo, jer je većina natjecatelja imala priliku osvojiti mjesto koje vodi u reprezentaciju Hrvatske.

U takvim uvjetima najbolji je bio Mijo Boras iz ŠRD Peščenice Zagreb, drugi Dorijan Šimunčić iz ŠRD Piškor Zagreb te treći Mirko Hanžeković iz ŠRD Klen Sv. Marija.

Nakon osam kola natjecanja na rijeci Žrnovnici, kanalu Sv. Marija i na rijeci Dobri u Ogulinu, prvak Hrvatske postao je Koprivničanac Hrvoje Kuzmić, a plasman za reprezentaciju Hrvatske osim njega su izborili i Mario Matijašić (ŠRD Dobra Ogulin), Mijo Boras (ŠRD Peščenica Zagreb), Mirko Hanžeković (ŠRD Klen Sveta Marija), Željko Kuk (ŠRD Piškor Zagreb), Boris Šiljeg (ŠRD Krka Knin), Ante Mrkonja (ŠRD Krka Knin) te Dorijan Šimunčić (ŠRD Piškor Zagreb).

Mirko Hanžeković

Svjetsko prvenstvo održat će se sredinom svibnja 2016. godine u Slovačkoj, na rijeci Svit.

Ovog vikenda na rijeci Svit održava se drugi dio Trout union kupa, nakon prvog koji je održan proljetos u Češkoj. Natjecanje je po organizaciji i atraktivnosti u rangu službenog SP u ribolovu pastrva.

Prijavljene su 22 ekipe iz 12 zemalja, a na natjecanje ide i pet najboljih iz Hrvatske spin lige u sastavu Hrvoje Kuzmić, Mijo Boras, Mario Matijašić, Mirko Hanžeković i Željko Kuk.

Više o natjecanju možete pročitati ovdje.

Prvak Kuzmić u akciji

čitam...