Sportski ribolov // Štuka Torčec osma u Prvoj hrvatskoj ligi seniora

09:57h
0

Detalj s natjecanja // Foto: Mirko HanžekovićNa kanalu HE Dubrava u Sv. Mariji održano je 7. i 8. kolo Prve lige Hrvatskog športsko ribolovnog saveza u kategoriji seniora.

U 7. kolu najbolji rezultat ostvarila je ekipa ŠRD Rak Rakitje iz Zagreba, drugo mjesto osvojila je ekipa ŠRD Interland iz Varaždina dok je treća bila ekipa domaćina ŠRD Klen iz Svete Marije.

Štuka Torčec, jedini predstavnik iz Koprivničko-križevačke županije u 7. kolu, osvojila je 10. mjesto. Iako se natjecanje održavalo po jako vrućem vremenu, ribolov je bio odličan tako da je 12 ekipa ulovilo ukupno 262 kg ribe.

U 8. kolu ponovno se lovilo po jako vrućem vremenu. Najbolja je ponovno bila ekipa ŠRD Rak Rakitje iz Zagreba, drugo mjesto pripalo je ekipi Topfishing iz Zagreba, a treće mjesto osvojila je ŠRK Štuka Torčec. Ukupno je ulovljeno 265 kg ribe.

Ukupno nakon 8. kola 1. lige seniora HŠRS-a u vodstvu je ekipa ŠRD Rak Rakitje iz Zagreba sa 39. bodova, drugo mjesto drži ekipa ŠRD Ilova iz Garešnice sa 40 bodova, dok je na trećem mjestu ekipa Topfishing Garboloino Mossela sa 45 bodova. ŠRK Štuka iz Torčeca nalazi se na osmom mjestu sa 54 boda.

Do kraja lige ostala su još četiri kola natjecanja, i to dva kola na jezeru Banova jaruga te dva zadnja kola ponovno na kanalu HE Dubrava.