Spriječena oružana pljačka u okolici Koprivnice

12:56h
0
Foto: Marijan Sušenj


Djelatnici Policijske postaje Koprivnica završili su jučer kriminalističku obradu nad 36 i 32 godine starim muškarcima s koprivničkog područja koje su prije dva dana uhitili zbog sumnje da su počinili kazneno djelo “Dogovor za počinjenje kaznenog djela”, odnosno da su dogovorili oružanu pljačku zaposlenika jedne novčarske ustanove u okolici Koprivnice.

Dražen Laljek, glasnogovornik Policijske uprave koprivničko-križevačke, nije želio otkriti o kojoj je ustanovi riječ, no rekao je što su policajci utvrdili:
– Obišli su 28. prošlog mjeseca objekt da vide radno vrijeme, kako je osiguran, kako zaposlenik izgleda te da utvrde druge detalje bitne za pljačku, koju su planirali izvršiti ovih dana u ranim jutarnjim satima. Dogovorili su da će stariji osumnjičeni opljačkati objekt, a mlađi je trebao biti vozač.
Pretragom njihovih kuća pronađena je crna vunena kapa sa prorezima za oči te plastični pištolj i 50 komada malokalibarskih metaka. Laljek je otkrio i da je policija za oružanu pljačku doznala praćenjem 36-ogodišnjaka:Dražen Laljek, glasnogovornik Policijske uprave koprivničko-križevačke. foto: Marijan Sušenj
– Od prije nam je dobro poznat zbog počinjenja sličnih kaznenih djela, zbog čega smo ga “imali na oku” i otkrili što planira s prijateljem. Potonji je nakon obrade pušten, dok je 36-ogodišnjak zadržan u 48-satnom pritvoru i mogao bi dobiti do tri godine zatvora.
Osumnjičeni su jučer uz kaznenu prijavu dovedeni Istražnom sucu Županijskog suda u Koprivnici, a neslužbeno smo doznali da su inicijali 36-ogodišnjaka P.P.

čitam...