Srednja škola Koprivnica socijalizirat će učenike kroz sport

08:26h
0
reket

Agencija za mobilnost i programe EU prihvatila je projekt koprivničke Srednje škole Comenius koji se bavi problemima u učeničkom ponašanju. Cilj projekta je socijalizacija učenika iz disfunkcionalnih obitelji kroz sportske aktivnosti.

Uz koprivničku školu u projekt su uključene turska škola iz grada Kutahya, poljskog Bialystoka, španjolskog Jereza, njemačkog Delmenhorsta i rumunjskog Sibia.

Škole partneri će međusobno razmjenjivati iskustva koja su vezana uz uključivanje učenika u sportske aktivnosti, a krajem prve godine partnerstva biti će kreiran Vodič za nastavnike.

Za provedbu projekta koprivnička škola dobila je 14 tisuća eura čime će pokriti trošak za 12 putovanja na seminare vezane uz projekt. Deset profesora i dva učenika koji u njemu sudjeluju tako će posjetiti četiri škole i to u Poljskoj, Španjolskoj, Rumunjskoj i Turskoj.

Prvo je planirano već u listopadu, održat će se u poljskom Bialystoku, a putuju Bruno Borić, voditelj koprivničkog projekta, Tatjana Kolarić i Đurđa Fijačko.

Izvor: Glas Podravine